Кого з харків'ян змусять розщедритися

2941
Мінфін переглянув податкові пільги для власників нерухомості.


Міністерство фінансів України в рамках проведення податкової реформи ухвалило рішення залишити діючі податкові пільги для власників невеликої нерухомості. Зокрема, власники квартир площею менше 60 кв. м і будинків менше 120 кв. м не платитимуть податок на нерухомість.

Про це повідомила глава Міністерства фінансів України Наталія Яресько.

«Податок на нерухомість у розмірі 25 тис. грн на рік буде стягуватися лише з власників елітної нерухомості загальною площею більше 300 кв. м для квартир і 500 кв. м для будинків. При цьому гроші від цього податку залишаться у місцевих бюджетах», - підкреслила міністр.

Для власників будинків і квартир з меншою площею буде плаваюча ставка від 0 до 3% від мінімальної зарплати. Також за вказаною ставкою податок на нерухомість пропонується поширити на всі промислові і складські об'єкти.

За словами голови Мінфіну, запропоновані зміни мають на меті змусити багатіїв платити більш високі податки за свої палаци. «Саме тому ми хочемо дати право - підкреслюю, саме право, а не вказівка - підняти ставку податку на елітну нерухомість», - заявила Яресько..

Також читайте: