Харківських пенсіонерів кинули напризволяще

2037
Чиновникам немає діла до старих.


Старт пенсійної накопичувальної системи, яку планували впровадити з 1 січня 2017 року, відкладається. Про це заявив перший заступник голови правління Пенсійного фонду України Микола Шамбір.

За його словами, це пов'язано з тим, що ще не прийнятий відповідний законопроект.

«Навіть за умови його прийняття для втілення в життя повною накопичувальної системи необхідно як певний час, так і великий фінансовий ресурс. У будь-якому випадку ми вже не встигаємо ввести з 2017 року накопичувальну систему», - сказав Шамбір.

Крім цього, додав Шамбір, є питання про повне скасування спеціальних пенсій і введенні професійної накопичувальної системи, які також потребують врегулювання. Їх можна буде вирішити лише після прийняття закону про пенсійну реформу.

Чиновник також запевнив, що питання про терміни введення накопичувальної системи України буде обговорювати разом зі світовими експертами.

Крім того. Микола Шамбір розповів, що керівництво Пенсійного фонду опрацьовує спільно з Міністерством фінансів питання покриття дефіциту фонду в наступному році за рахунок держбюджету.

Згідно з розрахунками економістів, у разі зниження єдиного соціального внеску (ЄСВ) до 20% в рамках запропонованої Міністерством фінансів податкової реформи дефіцит Пенсійного фонду України в 2016 році складе 124,9 млрд грн.

А якщо ЄСВ залишиться на колишньому рівні (близько 40%), прогнозний дефіцит фонду в 2016 році складе 7,5 млрд грн.

Також читайте: