Харківщина впевнено утримує аутсайдерські позиції

2683
Регіон скотився в економічну прірву.


Експерти видання «Деловая столица» склали новий рейтинг губернаторів усіх регіонів України. Фахівці оцінювали підсумки роботи керівників областей за три квартали поточного року.

Рейтинг складали на підставі 20-ти показників, що характеризують динаміку розвитку областей в економічній, соціальній та гуманітарній сферах.

За даними оцінювання регіонів на першому місці опинилася Вінницька область, якою керує Валерій Коровій. Область увійшла до п'ятірки кращих регіонів країни по динаміці сільського господарства та сфери послуг, рівнем розрахунків місцевих бюджетів перед підприємствами ЖКГ, низькими темпами інфляції і найменшим падінням реальних зарплат.

А ось Харківська область як і раніше займає останній рядок рейтингу. З початку року в регіоні сильно скоротився рівень реальної зарплати - 25,6%. При цьому борги по зарплаті виросли з 115 до 177,9 млн грн.

Падає також промислове виробництво: з січня зниження склало 16,8%. При цьому 10,7% працівників трудяться неповний робочий день (тиждень).

Крім того, в області дуже погана платіжна дисципліна в ЖКГ, а ще низькими темпами будується нове житло.

Експерти видання звинувачують у падінні не діючу, а попередню владу.

Хоча в 2013 році за рівнем соціально-економічного розвитку Харківщина займала 4 місце в ТОП кращих регіонів України.

У той час рейтинг складали з більш ніж 80 показників - від соціальної та гуманітарної сфери до економічного розвитку і фінансової ефективності.

Нагадаємо, у вересні експерти також залишали рейтинг регіонів України. Того разу Харківщина теж увійшла до ТОП гірших областей країни.

Також читайте: