Ціни на алкоголь шокують харків'ян

2451
З 11 червня ціни на алкоголь підвищилися на третину.

Згідно з постановою Кабміну № 116, у 2015 році на українців чекає дві хвилі підвищення цін на спиртне - до 31 серпня і з 1 вересня. Постанова набула чинності з 11 липня 2015 року.

Виходячи з документа, до кінця літа мінімальна оптова ціна на горілку і лікеро-горілчані вироби за 1 літр 100% спирту зросте до 159,94 грн, а з 1 вересня - до 175,96 грн. Мінімальна роздрібна ціна зросте до 249,5 грн, а з 1 вересня - до 274,5 грн.  Таким чином, мінімальні роздрібні ціни на горілку зростуть у середньому на 25%, на коньяк - 31%, на вина - на 35%.

Офіційні виробники алкоголю підвищення цін підтримують.

«Останній раз вони переглядалися в 2014 році, з тих пір занадто змінилися умови роботи: інфляція, подорожчання спирту та іноземних комплектуючих. Сподіваємося, що разом із збільшенням мінімальної роздрібної ціни посилиться боротьба з тіньовим ринком », - розповів голова асоціації« Укргорілка »Володимир Остапюк.

На думку аналітика Олександра Охріменка, головна мета підвищення цін на алкоголь - наповнення держбюджету.

«Відсоток акцизу і ПДВ не змінили, але його налічують вже від нової вартості, значить, доходи скарбниці виходять більше. МРЦ за останні роки підвищували кілька разів, і це спершу призводило до зниження продажів спиртного в магазинах, так як покупці переходили на самогон та контрабандну горілку, але потім продажі поступово знову росли », - зазначив Охріменко.

Фото: http://zaxid.net

Також читайте: