Новорічні продукти потрібно купувати вже зараз

3818
Деликатесы взлетят в цене.

Через нестабільного курсу гривні і передсвяткового попиту червона ікра до Нового року може подорожчати. На думку експертів, цифра на цінниках зросте в середньому на 15%.
Економісти пояснюють: зараз в Україні заморський делікатес поставляють як заморожене сировину. А фасують ікру вже у нас. Щоб здешевити продукт, виробники зменшують вагу або «наздоганяють» до потрібної ваги за допомогою різних хитрувань. Найпоширеніший - вимочування і додавання в баночку рідини.
«Червона ікра - продукт дорогий. І економія на 1-2 грамах для виробника може принести істотний дохід », - кажуть фахівці.
Подорожчає до свят і місцевий делікатес - молочні поросята. Фермери розповідають, що на Новий рік будуть торгувати свежезарезаннимі свинюшку по 100 гривень за кіло. Зараз це ж м'ясо можна придбай на 10-20 гривень дешевше. Ще дорожче обійдеться вже приготований порося. За час запікання його ціна злітає майже вдвічі.
Знаючі люди радять закуповувати новорічні делікатеси вже зараз. Смаколики цілком можна зберегти до свят в холодильнику і морозильній камері. Так, любителям холодцю варто заздалегідь запастися головним «постачальником» природного желатину - свинячими ніжками. Зараз за кілограм ніжок просять близько 20 гривень. Перед Новим роком ціни традиційно злетять втричі.

Також читайте: