Відомий харків’янин наважився на сміливий крок

8181

Боксер Олександр Гвоздик, колишній чемпіон світу у напівважкій вазі, повертається на ринг після перерви тривалістю більше ніж три роки. Завтра, 11 лютого, він проведе бій проти аргентинця Хорхе Міранди (58 перемог, з них 22 нокаутом, 21 поразка). Бій відбудеться у місті Помона (штат Каліфорнія, США).

Бронзовий призер Олімпіади-2012 у Лондоні, володар Кубка світу-2010 та чемпіон Універсіади-2013 Олександр Гвоздик на початку червня 2020 року оголосив про завершення кар'єри. На той момент в його активі було 17 перемог, з низ 14 нокаутом, у пасиві – 1 поразка. Саме після неї та пів року роздумів Гвоздик вирішив завершити кар’єру. Свій завершальний поєдинок Гвоздик провів у США у жовтні 2019 року. У ранзі володаря поясу за версією WBC він в об'єднавчому поєдинку поступився чемпіону IBF Артуру Бетербієв.

Зараз харків’янин Гвоздик, який вже декілька років живе у США, не ставить за мету великі досягнення. Каже, що для початку хоче повернутись, а далі дивитиметься по своєму стану. Суперника обирали довго. Гвоздик хотів повернутись у 2022-му, але все переносилось – одні бійці не хотіли виходити, інші хотіли занадто великі гроші. У підсумку погодився аргентинець Хорхе Даніель Міранда.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

Читайте також: