У харківського «Металіста» – новий головний тренер

4378

Сербській спеціаліст Пєріца Огнєнович призначений виконувачем обов'язків головного тренера «Металіста».

Пєріца Огнєнович є колишнім гравцем мадридського «Реала», київського «Динамо» та низки інших клубів. Раніше на цьому тижні «Металіста» оголосив про те, що Огнєнович поповнив тренерський штаб команди.

Олег Ратій, який до цього часу виконував обов’язки головного тренера, продовжить роботу в тренерському штабі першої команди.

Довідка. Пєріца Огнєнович народився 24 лютого 1977 року (45 років) у сербському місті Смедеревська-Паланка. 

Футбольну кар'єру розпочав у місцевому клубі «Младост Гоша» та доволі швидко привернув до себе увагу провідного клубу країни — «Црвєни Звєзди». Підписавши контракт з червоно-білими у 1994 Огнєнович одразу ж став гравцем основного складу й впродовж наступних чотирьох років був її лідером. 

Талановитого нападника помітив мадридський «Реал», гравцем якого Пєріца став у 1999-му. Конкурувати у Мадриді Огнєновичу в лінії нападу довелося з тодішніми суперзірками світового футболу: Раулем Гонсалесом, Ніколя Анелька, Фернандо Морьєнтесом.

Впродовж кар'єри Пєріца Огнєнович грав також у таких клубах, як німецький «Кайзерслаутерн», французький «Анже», а у 2003 році серб познайомився з Україною, ставши гравцем київського «Динамо». 

Після завершення кар'єри, Огнєнович перейшов на тренерську діяльність. Був скаутом та тренером-аналітиком у системі збірної Сербії, зокрема, у збірних U-17 та U-18. 

Нагадаємо, «Металіст» зараз перебуває на навчально-тренувальному зборі в Туреччині.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

Читайте також: