Харків'янин витиснув із себе фатальний максимум

8010

Трагічним фіналом завершлася участь 42-річного Михайла Третяка у традиційному січневому пробігу «Зимовий максимум».

На старт 35-кілометрового забігу Михайло вийшов, можна сказати, за традицією. Він не був новачком у аматорському бігу, регулярно брав участь у всіляких міських забігах, був членом одного з бігових клубів Харкова. Але цього разу піддавати свій організм такому непростому випробуванню йому все ж таки було не варто. Як розповіли вже після того, що сталося, його бігові друзі, приблизно за тиждень до старту Михайло переніс застуду. У такій ситуації він не мав би бігти, але побіг.

35 кілометрів за маршрутом СК «Каразинський» – велодоріжка – П'ятихатки – Черкаська Лозова – Дергачі – СК «Каразинський» Михайло Третяк подолав за 3 години 31 хвилину. Дистанція скорилася йому дуже тяжко. За словами очевидців, він то біг, то переходив на ходьбу, скаржився на біль у ногах.

Після фінішу біля спорткомплексу «Каразинський» Михайло поїхав додому. Згодом прийшла сумна новина - вдома він раптово помер.

«Від нас на 43-му році свого життя пішов Михайло Третяк. Лікарі констатували відрив тромбу. Михайло був справжньою людиною, люблячим чоловіком та батьком, другом, спортсменлм. Він жив для своєї сім'ї, любив та мріяв. На жаль, його вже нема з нами зараз. Для всіх це стало величезним ударом, багато хто буквально сьогодні бачив його живим, спілкувався з ним, відчував його рукостискання, бачив, як він усміхається. Прохання до всіх, хто його знав, хто не байдужий до горя його сім'ї, по можливості надати посильну допомогу. У Михайла залишилася дружина Людмила та маленький син, який ще не ходить до школи», - написав на своїй сторінці у Фейсбук Денис Вінніков – один із бігових друзів Третяка.

Читайте також: