Харківські «металісти» в УПЛ: результати матчів туру та несподіване рішення (фото)

7096

Харківські футбольні клуби «Металіст» та «Металіст 1925» 23 жовтня провели матчі 9-го туру Української прем’єр-ліги.

«Металіст» з мінімальним рахунком поступився дніпровському «Дніпро-1». Вирішальний гол було забито за 5 хвилин за закінчення основного часу матчу.

«Металіст» – «Дніпро-1» – 0:1

Гол: Когут, 85.

«Металіст»: Костик – Каплієнко (Клименчук, 46), Федорів (Порох, 46), Мизюк, Шопін – Чайковський (Багачанський, 84) – Підлепенець, Панасенко (Демченко, 58), Танковський (Чідомере, 64), Книш – Прядун.

«Дніпро-1»: Макс Валеф – Амаш, Сарапій, Сваток, Адамюк – Бабенко, Горбунов (Назаренко, 46) – Гуцуляк (Когут, 54), Піхальонок, Танчик (Кононов, 83) – Довбик.

Попередження: Танковський, 40, Демченко, 63, Чідомере, 77  Бабенко, 53, Сарапій, 76, Кононов, 87, Когут, 90+1

Вилучення: Книш, 89 (Металіст)

«Металіст 1925» поділив очки з львівським «Рухом». Харківська команда врятувалася на заключних хвилинах поєдинку.

«Рух» – «Металіст 1925» – 1:1

«Рух: Паньків (к), Довгий, Слюсар, Дідик, Роман, Лях, Бойчук (Мисик 67), Климчук (Карабін 85), Соломон (Руніч 77), Таллес (Притула 67), Сапуга

«Металіст 1925»: Мозіль, Жичиков, Безуглий, Курило, Капінус, Мартинюк, Ременюк (Вендел 82), Габелок (к), Кравченко (Дудік 82), Дмитренко (Бичек 64), Борячук (Чирук 76)

Голи: Довгий 33 - Габелок 89

Попередження: Климчук 43, Довгий 50 - Курило 88

До речі, це був перший матч «Металіста 1925» під керівництвом колишнього гравця «Металіста», «Металіста 1925» та збірної України Едмара. Він замінив на тренерському містку команди Валерія Кривенцова, який несподівано залишив посаду головного тренера. Разом з ним пішли з команди і його помічники Євген Котов та Олександр Коваль. Офіційна версія клубу: співпрацю з тренерським штабом призупинено.

Виконавчий директор «Металіста 1925» Андрій Недєлін так пояснив рішення клубу про призупинення співпраці з тренером Валерієм Кривенцовим та його штабом:

«Таке життя. Ми теж не були готові до цього. Спрогнозувати подібне було нереально, але сталася ситуація, банальна до свавілля. Таке трапляється. Ми розлучилися друзями.

Між собою ми домовилися про те, щоби особливо не поширюватися на цю тему, щоб не породжувати якихось чуток. Це не була ініціатива клубу чи тренера. Повторюся, це не відставка та не звільнення. Можливо, якась моральна втома – не знаю, як пояснити. Ми вирішили зробити паузу у відносинах.

Ми розглядаємо повернення Кривенцова до «Металіста 1925», як цілком реальну подію. Він теж готовий повернутися, але необхідно, щоби пройшов якийсь час. Назвемо це творчою відпусткою».

Едмар поки що обійняв посаду виконувача обов’язків головного тренера. Допомагатиме йому в роботі з колективом Олег Голодюк.

Довідка. Під керівництвом тренерського штабу Валерія Кривенцова «Металіст 1925» вийшов з Першої ліги до УПЛ. Загалом під його керівництвом вже команда провела 53 матчі, у яких здобула 21 перемогу та зазнала 21 поразки. Ще 11 поєдинків закінчилися з нічийним результатом.