У Харкові депутатів міськради збирають на сесію. Що будуть обговорювати

5228

Депутатів Харківської міської ради цього тижня збирають на позачергову сесію. Відповідне розпорядження сьогодні, 14 листопада, підписав мер Харкова Ігор Терехов.

"Тринадцята позачергова сесія Харківської міської ради 8-го скликання відбудеться 16 листопада у дистанційному режимі",- йдеться у повідомленні пресслужби міськради.

На сесії планують розглянути 32 питання та «Різне». Серед основних -  зміни до поточного бюджету міста та обговорення кошторису Харкова на наступний, 2023 рік.

Також у проєкті порядку денного - розвиток харківської підземки: депутати мають внести зміни до Програми будівництва та розвитку Харківського метрополітену на 2021-2025 роки. 

Нагадаємо, до війни місто планувало у 2025 році запустити станцію метро «Одеська». У поточному році за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (320 млн євро) передбачався старт будівництва двох нових станцій Олексіївської лінії метрополітену  - "Одеської" та "Державинської. Для підземки планували закупити прохідні потяги - вагони-капсули.

На цій же сесії планують внести зміни до низки раніше ухвалених програм міста, спрямованих на підтримку розвитку підприємництва, місцевого самоврядування, електротранспорту, Харківського зоопарку, сфери поводження з домашніми тваринами тощо.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: