Перейменування міста на Харківщині: кількість варіантів нової назви скоротили

7388

Добродар, Холодноярськ, Златопіль, Хлібодар, Квіточ, Світоч, Озерянськ, Сиваш, Янголів та Миропіль. Такі варіанти нової назви міста Первомайський Харківської області обрали для голосування у другому турі. Про це повідомив мер Первомайського Микола Бакшеєв.

Нагадаємо, у першому турі голосування топонімічна комісія запропонувала мешканцям громади 15 варіантів назви міста. За них вони мали голосувати під постом Миколи Бакшеєва у Facebook , до другого тура мали обрати п’ять назв з найбільшої кількістю голосів. Однак, як повідомив міський голова, результати голосування довелося анулювати, тому що воно було нечесним через накручування голосів.

«Сьогодні на засіданні топонімічної комісії одноголосно було підтримано допустити у другий тур голосування десять назв, які отримали підтримку серед населення», - зазначив мер.

Також було вирішено направити список варіантів нової назви міста до «Українського інституту національної пам’яті» та до «Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди», для отримання роз’яснень щодо відповідності даних назв Законам України щодо декомунізації та дерусифікації, а також філологічним нормам української мови. Після отримання висновків буде сформовано остаточний перелік варіантів та розпочнеться другий тур голосування.

Нагадаємо, у другому турі голосуватимуть виключно мешканці Первомайської громади на платформі E-DEM. Для цього вони мають зареєструватися на ній за допомогою електронного підпису, або у Центрі надання адмінпослуг (ЦНАП), пред'явивши паспорт.

До третього туру може і не дійти, якщо хоча б одна із назв набере більшість голосів у другому турі.

Читайте також: