На Харківщині запроваджують нагороду за героїзм під час війни. Кого будуть відзначати

6361

Знак пошани «За заслуги перед Харківщиною». Такою нагородою будуть відзначати громадян України та інших держав за особисту хоробрість, доблесть, гідність та патріотизм, а також успіхи в управлінні військами під час ведення бойових дій.

Профільна депутатська комісія обласної ради уже підтримала запровадження цієї нагороди. Проєкт рішення винесено на розгляд 13 сесії облради, - повідомляє «Слобідський край».

«Наші герої ціною своєї крові, докладаючи титанічних зусиль, протистоять жорстокому ворогові та крок за кроком звільняють рідну землю від окупантів. Багато інших людей роблять дуже важливі та корисні справи, підтримуючи наших захисників на передовій, допомагаючи жителям у громадах пережити ці погані часи. Ми повинні від імені всього регіону відзначити їхню діяльність та активну громадянську позицію», – сказала голова облради Тетяна Єгорова-Луценко.

Зазначається, що ініціювати нагородження можуть постійні комісії облради, керівництво підрозділів ЗСУ, Нацгвардія України, ДСНС, СБУ, Нацполіція, підрозділи системи МВС, а також підприємства, установи незалежно від форми власності, органи місцевого самоврядування, організації громадянського суспільства.


Галина Половик