На Харківщині энергетики повернули світло у два села, які були знеструмлені з початку війни

2092

Енергетики відновили електропостачання сіл Дуванка та Цилюрики, які були знеструмлені від початку війни, - повідомили у пресслужбі АТ "Харківобленерго".

За інформацією начальника Золочівського району електричних мереж (РЕМ) Віталія Олійника, щоб повернути світло на ці території, енергетики відновили десятки прольотів ліній 10 кВ та 0,4 кВ, замінили пошкоджені ізолятори та відремонтували обірвані через бойові дії проводи.

"Виконувати відновлювальні роботи заважало не тільки те, що треба було дочекатися перевірки трас ліній електропередачі саперами, а також погодні умови. Техніці важко було проїхати через багнюку та переорані поля. Але, незважаючи на усі складнощі, це непросте завдання було виконано: Дуванку і Цілюрики заживлено", - зазначив Віталій Олійник.

У найближчих планах РЕМ - відновлення електропостачання у селах Соснівка та Гур'їв Козачок.

Раніше начальник Харківської ОВА Олега Синєгубова заявляв, що до 1 лютого 2023 року планують заживити 100% деокупованих територій.

Нагадаємо, на початку січня 2023 року фахівці Золочівського району електричних мереж (РЕМ) АТ «Харківобленерго» повністю відновили електропостачання у село Макарове, розташоване за чотири кілометри від російського кордону.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: