Чим порадують харківських уболівальників (ФОТО)

2342
«ГХ» підібрав найцікавіші події найближчого спортивного уїк-енду.

Футзал

Чемпіонат України. Екстра-ліга

18 вересня. Покровське. Початок - о 13:00.

«Титан-Зоря» Покровське - «Локомотив» Харків

Чинні чемпіони України, пропустивши другий тур, відновлять боротьбу в національному турнірі. Після впевненої перемоги в Херсоні над новачками еліти з «Продексім» (7: 1) підопічні Євгена Ривкіна відпочивали. Виною тому - непарна кількість команд в лізі.

Своєрідний «піт-стоп» відсунув «залізничників» на третю позицію в таблиці. А позаду них примостився «Титан-Зоря». У стартовому матчі чемпіонату покровчани поступилися в гостях львівській «Енергії» (2:4), після чого також на виїзді розгромили об'єднану команду Луганська, Києва та Житомира під назвою «ЛТК/НПУ/Інбев» - 6:1. Лідирує в турнірі «Енергія», у якої в активі дві перемоги.

Футбол

Чемпіонат України. Перша ліга

18 вересня. Харків. Стадіон «Сонячний» Початок - о 18:00.

«Геліос» Харків - «Авангард» Краматорськ

Через перший домашній матч 1/8 фіналу Кубка України з луганською «Зорею», який відбудеться 23 вересня, свій черговий календарний матч першості у Першій лізі «Геліос» проведе до старту всього ігрового уїк-енду. У гості до «сонячних» завітає краматорський «Авангард».

Після восьми турів харків'яни посідають у таблиці п'яте місце, маючи 14 очок. До всього, команда Сергія Сізіхіна залишається єдиною в лізі, ще не пізнала розчарування поразкою. Краматорчани йдуть на 12-й позиції, але в трьох останніх іграх вони здобули дві перемоги при одній нічиїй, а до цього у них була серія відразу з п'яти невдач.

У букмекерів фаворитом матчу є «Геліос». Ставки на його перемогу приймаються з коефіцієнтом 1.7, в той же час на виграш гостей виставлений коефіцієнт 4.8. Нічия котирується з показником 3.55.

До речі, і про кубковий матч «Геліос» - «Зоря» Луганськ. Він буде проведений 23 вересня на ОСК «Металіст». Початок - о 19:00. Квитки вже доступні в касах обласного спортивного комплексу.

Футбол

Чемпіонат України. Прем'єр Ліга

19 вересня. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена» Початок - о 19:30.

«Металург» Запоріжжя - «Металіст» Харків

Після форменого приниження (0:5) у домашньому матчі з «Шахтарем» тиждень тому харків'янам кров з носу необхідно реабілітуватися. Поступившись «гірникам», «жовто-сині» впали в турнірній таблиці аж на десяту позицію.

Запорізький «Металург» - суперник для замаливания «гріхів» більш ніж хороший. Команда Анатолія Чанцева, який пару років тому з тріском вилетів з тренерського містка «Геліоса» після трьох поразок у чотирьох прем'єрних матчах на чолі колективу, знаходиться на самому дні. «Металурги» з двома нічиїми в активі займають останнє, 14-е, місце. Мировими вони задовольнялися в Ужгороді з «Говерлою» і вдома з «Ворсклою» (обидва рази по 1:1). До всього іншого, запорожці в 1/16-й Кубка програли в Тернополі місцевому однойменному клубу - 1:3.

Легка атлетика (біг)

«Першотравнева миля»

19 вересня. м.Первомайський (Харківська область). Старт - о 14:00.

У рамках програми осінніх легкоатлетичних стартів в місті Первомайський буде проведено тринадцятий забіг «Біг для всіх». Вийти в ньому на старт зможуть усі охочі.

Взяти участь у «Першотравневої милі» - 2.5 км - організатори забігу пропонують всім-всім-всім. Дистанція не буде змагальною, а головним її девізом стане олімпійський принцип: «Головне не перемога, а участь!». Тінейджери від 16 років отримають можливість заявитися на 5-кілометрову дистанцію, а дорослих чекає забіг на 10 км.

Всі учасники забігів на 5 і 10 км отримають ексклюзивний фінішний подарунок, солодкий приз і кашу з польової кухні. Крім цього, заплановано проведення серед бігунів грошово-речової лотереї.

Змішані єдиноборства ММА

Кубок України

19 вересня. СК «Локомотив». Початок - 9:30.

На рингах спортивного комплексу «Локомотив» мають намір побувати порядку 330 спортсменів з 18 областей країни. Саме таку кількість заявок було подано в оргкомітет Кубка.

Відбіркові бої почнуться о 9:30 і триватимуть до 17:00. Відкриття ж змагань заплановано на 18:00, після чого відбудуться фінальні бої і професійний турнір. У головному бою вечора зустрінуться віце-чемпіон світу з ММА харків'янин Олександр Лунга і призер чемпіонату світу з бойового самбо Георге Лупу з Молдови.

Також читайте: