Харківські тепломережі можуть покарати

3150
Антимонопольний комітет взяв "на олівець" ХТМ через скарги громадян.

КП «ХТМ» підозрюють у відсутності перерахунків за неякісні послуги з постачання гарячої води. За інформацією Антимонопольного комітету, комунальне підприємство робить перерахунок тільки тим жителям, які подали заяву про неякісну послузі. Тим самим ХТМ порушують закон «Про захист економічної конкуренції» і зловживають своїм монопольним становищем на ринку постачання теплової енергії.

На сьогодні у відомстві є заяви від трьох споживачів.

«Ми звертаємося до споживачів Харкова, у кого в будинках така ж ситуація, з проханням повідомляти нам про це. Ми перевіримо, чи роблять вам перерахунок за неякісну послугу, але для цього потрібен не просто дзвінок від городянина, а письмову заяву, після чого на адресу ХТМ будуть направлені офіційні запити від імені споживача. До заяви бажано додати акти претензії, які були направлені на адресу ХТМ, квитанції про оплату, і рахунки, які виставляє ХТМ», - говорить заступник голови Харківського тервідділення АМКУ Наталія Фастова.

У Тепломережах «ГХ» запевнили: якщо температура гарячої води в джерелі теплопостачання не відповідає нормам або вона взагалі відключена (під час ремонтних робіт), перерахунок робиться всім споживачам без винятку.

«Але навіть при ідеальній температурі в джерелі в окремих квартирах може спостерігатися зниження температури гарячої води. У такому випадку споживач повинен повідомити там про це по телефону або в письмовій формі, і тоді перерахунок буде здійснено на підставі актів-претензій», - пояснив головний інженер ХТМ Євген Зінченко.

За його словами, при складанні акта-претензії в квартирі заявника проведуть заміри температури гарячої води. Перед вимірюванням градусів воду в крані зливають протягом 2 хвилин.

«Крім того, відхилення температури гарячої води в окремих квартирах може бути через самовільне підключення рушникосушок, несправності змішувачів, самовільної установки в квартирах електробойлерів та ін. Тому проводити перерахунок всьому будинку у разі одиничних звернень було б некоректно», - додав Зінченко.

Також читайте: