"Цей проєкт не про відчай, а про життя". Кожна історія «Янголів спорту» надихає жити далі (фото, відео)

7694
На роковини початку повномасштабної війни, 24 лютого, на станції метро "Університет" відкрилася фотовиставка «Янголи спорту», присвячена спортсменам, які загинули на війні.


Відкривали фотовиставку Харківський міський голова Ігор Терехов та президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк.

Як розповів Шевляк, проєкт почався у квітні 2022 року зі світлини у пам'ять про загиблого біатлоніста, харків'янина Євгена Малишева. Він не дожив дев'ять днів до свого 20-річчя - загинув, захищаючи Україну.




З того часу життя 200 наших спортсменів забрали росіяни на кривавій війні, 15 з них наші земляки - харків'яни (докладніше у новині GX - за посиланням).

(Президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк про відкриття виставки «Янголи спорту» записав відео і для іноземних ЗМІ (англ. мова))

"Ми віримо в перемогу і якомога швидше завершення цього проєкту, - підкреслив Ілля Шевляк. - Але, наполягаю, цей проєкт не про відчай, а про життя - яскраве життя наших героїв-спортсменів, яким вони надихають нас і зараз. Нас не зламати. Разом ми сильні!"



На заході також були присутні рідні, близькі, друзі та побратими загиблих «Янголів спорту», представники спортивних федерацій та військовослужбовці.




На фото - батьки загиблого альпініста з Харкова Григорія Григор'єва. Дружина і діти його побратима Олександра Заколодного не змогла приїхати. Хлопці були опорою та підтримкою родин, справжніми друзями та сміливими захисниками Батьківщини. Вони у перший день повномасштабного вторгнення добровольцями пішли захищати Україну і до останнього подиху були разом на полі бою. Альпіністам-янголам назавжди по 35 років...



Тренер з альпінізму Любов Сухарєва з болем у серці розповіла про своїх учнів Олександра Заколодного та Григорія Григор'єва. Вона постійно була з ними на зв'язку, як і зі своїми синами, які теж захищають Україну.



В альбомі на фейсбук-сторінці GX фото українських спортсменів - яскравих, сміливих, відважних «Янголів спорту», чиї життя забрали російські окупанти.



На кожному портреті є QR-код, його можна зісканувати та дізнатися про загиблих «Янголів спорту» більше, але виставка не вмістила усі історії. Докладніше у відеосюжеті про наших героїв.



Герої не вмирають! Світла та вічна пам'ять усім загиблим від рук рашистів!

Нагадаємо, відвідати виставку можна до 9 березня включно.

Фото та відео: GX, Наталії Бойченко

Читайте також: