Що готували харків'яни на різдвяний стіл

11292

На Різдво, як і будь-яке інше свято, заведено накривати багатий стіл. Як завжди після посту, стіл на Різдво готується щедрим та різноманітним.

«У нашій родині на різдвяному столі обов'язково є кутя, – розповіла харків'янка Вікторія. - Її рецепт мені дістався від бабусі. Знаю, що кожна господиня по-своєму готує цю страву. Як правило, кутю варять із пшона, а я готую її з рису і додаю цукати та сухофрукти».

«Обов'язково на Різдво готуємо запечену качку з апельсинами, – каже Зоя. – Ще голубці та вінегрет. І, звичайно, найріздвяніший напій – узвар. Я спеціально влітку сушу для нього сливи, яблука, груші та вишні».

«На нашому різдвяному столі завжди є кутя, а також закуски. Наприклад, чоловік дуже любить відварену моркву з сиром, грибами та яйцями. А ось дочка просить зробити для неї кальмари фаршировані сиром фета, яйцем і зеленню. Я ж волію фаршировані печериці», - ділиться кулінарними уподобаннями Наталія.

«Яке ж Різдво без печених яблук? У них я кладу родзинки, гвоздику та часточки апельсина, а потім посипаю яблука корицею. Дітлахи такі смаколики дуже любить», - посміхається Ганна.

Читайте також: