Обрано нову назву міста на Харківщині

4416

Мешканці Первомайського обрали нову назву для свого міста. У фінальному турі голосування переміг варіант – Добродар.

Як повідомляє сайт Первомайської міськради, голоси розподілилися наступним чином: за назву «Добродар» віддали свої голоси 634 жителя громади (83% від усіх, хто взяв участь у голосуванні), за назву «Хлібодар» проголосувало 129 представників громади (17%).

Участь у 3-му турі голосування, який тривав 10 днів, взяло 763 особи, з них 603 – онлайн, через платформу Е-Дем, та 160 – офлайн, у міському ЦНАПі.

Крім того, 19 квітня у Вайбер-групі первомайського мера «Бакшеєв офіційний», а також в Телеграм-каналі «Бакшеєв офіційний» було проведено додаткове опитування первомайців щодо перейменування міста. У цьому опитуванні взяло участь 2712 та 1648 респондентів відповідно. З них 2,2 тисячі (81%) та 1,1 тисячі (68%) відповідно проголосували проти перейменування Первомайського.

Тепер нову назву міста мають затвердити депутати міської ради. Сесія, на якій розглянуть це питання, запланована на 27 квітня.

Нагадаємо, у другому турі мешканці Первомайської громади голосували за такі назви: Добродар, Холодноярськ, Златопіль, Хлібодар, Квіточ, Світоч, Озерянськ, Сиваш, Янголів та Миропіль.

Читайте також: