Асоціація міст-володарів Приза Європи закликала уряд Росії припинити війну

13383

Сьогодні, 9 червня, Генеральна Асамблея Асоціації міст-володарів Призу Європи ухвалила резолюцію із закликом до уряду Російської Федерації припинити війну та вивести війська з території України. Як повідомили у Харківській міськраді, засідання проходило у Раді Європи (Страсбург, Франція). На ньому дистанційно виступив мер Харкова Ігор Терехов.

"Протягом десятиліть ми намагалися будувати міста майбутнього, які пропонують можливість розвитку та мирного співіснування всім майбутнім поколінням незалежно від того, де ми живемо та якою мовою розмовляємо. Жорстокий напад Російської Федерації на незалежну Україну, яку глибоко вшановує Асоціація, зруйнував те, чого досяг український народ своєю твердістю та своїм розумом, відкритим для об'єднаної Європи. Асоціація міст-власників Призу Європи закликає дотримуватися міжнародного права та припинити всі акти насильства. Ми закликаємо до миру!" - йдеться у зверненні.

Документ буде направлений через Президента Асоціації міст-володарів Призу Європи до посольства Російської Федерації, а також опубліковано на сайті Асоціації у формі відкритого листа.

Читайте також: