Серпень місяць весіль та забобонів: магія 08.08

1236

А ви знали? Серпень ще з часів Стародавнього Риму є популярним місяцем для весіль, тому він традиційно прикрашений ореолом прикмет та забобонів. Це час, коли сонячна активність найвища, тому шлюби, укладені у серпні, як з давніх-давен вважається, перебувають під заступництвом самого Сонця. Це обіцяє молодим міцне сімейне життя і фінансову стабільність, а також є гарантом яскравого кохання, що невтихає з роками.

До речі, минулі роки, так символічно по всьому місту на клумбах з'являлися квіти "Багата наречена" (друга назва "Молочай"). З-за незвичайного забарвлення листя, в народі його називають - «Наречена». А назвали його так через колір листя, яке має білий колір, що втілює весільну сукню.

Одна з найбільш відомих прикмет серпня пов'язана з числом 8, яке символізує нескінченність. Хоча з'явилася ця прикмета не так давно, вона набула помітної ваги, і безліч молодят прагнуть скріпити свій союз за підтримки цієї магічної цифри. Особливо популярний для одружень день 8 серпня, оскільки чарівне число двічі повторюється у позначенні дати 08.08. Існує прикмета — якщо зіграти весілля в серпні, чоловік і дружина будуть не тільки подружжям, що любить, а й вірними друзями, які розуміють один одного.



Серед прикмет, пов'язаних з погодними сюрпризами серпня, найвідомішими є: спів птахів натякає на спокій і мир у сімейному вогнищі; дощ у день весілля - це завжди до грошей, а раптовий град веде до несподіваного багатства; серпень щедрий і на незвичайні природні явища - в цю пору року нічне небо прикрашає яскравий і рясний зорепад. Молодята та їхні гості можуть стати свідками падаючої зірки – у цьому випадку кожен отримає можливість загадати найпотаємніше бажання!

Варто лише зазначити, що у церковному календарі не всі дати підходять для урочистостей: у дні Успенського посту — з 1 по 15 серпня не проводиться вінчання.

А ще серпень — місяць Медового та Яблучного Спасу, тому варто приділити увагу яблукам та медовим частуванням на весільному столі. Згідно з старовинними повір'ями, яблука з медом роблять сімейне життя солодким та щасливим.

Читайте також: