Запуск опалення у Харкові: які виникли проблеми (фото)

2114

Понад 180 звернень від харків’ян отримали тепловики протягом минулої доби, 25 жовтня. Люди скаржилися на протікання системи та холодні батереї, - повідомили у пресслужбі КП «Харківські теплові мережі».

«Пробний пуск теплоносія до будинків харків'ян виявив чимало прихованих дефектів внутрішньобудинкових систем опалення», - йдеться у повідомленні.

На підприємстві зазначають, що саме завдяки пильності мешканців міста та працівників Тепломереж усі дефекти оперативно локалізують і усувають.

Теплоенергетики пояснюють такі сюрпризи нового опалювального сезону особливостями закінчення минулорічного.

«Під час бойових дій і через пошкодження джерел теплопостачання та самих будинків комунікації  були уражені морозом. Явні пошкодження усунули ще після гідровипробувань. А приховані дефекти металу виявив тільки підігрітий теплоносій», - пояснили на підприємстві.

Теплоенергетики висловили подяку харків'янам за розуміння та пильність у процесі передпускової підготовки. Вони зазначили, що аварійні бригади цілодобово виїжджають на виклики для усунення дефектів і розповітрювання стояків.

Нагадаємо, у Харкові 15 жовтня стартував опалювальний сезон. У лікарні міста уже подали тепло. 

Харківські тепловики просять жителів міста самовільно не підключати будинки до системи опалення, інакше можуть виникнути аварійні ситуації.

На Харківщині  розпочався опалюваний сезон на Покрову, 14 жовтня. Голова ХОВА Олег Синєгубов підписав розпорядження, яким рекомендовано місцевим органам влади розпочати подавати тепло в будинки, якщо середньодобова температура знизиться до 8 і нижче градусів протягом трьох діб.

 

Галина Половик

Читайте також: