Як харків'янам отримати компенсацію за переселенців, яких вони прихистили

1871

У Харкові понад 280 власників житла, які безоплатно поселили внутрішньо переміщених осіб (ВПО), звернулися за компенсацію житлово-комунальних послуг за жовтень. Про це повідомили у пресслужбі міськради.

Зокрема, 261 власник звернувся до міського Центру надання адміністративних послуг і його підрозділів, ще 23 людини надіслали повідомлення електронною поштою.

Як повідомили у Департаменті соціальної політики міської ради, за перші п’ять днів листопада районні управління соціального захисту прийняли та обробили 118 відповідних заяв на отримання компенсації за жовтень.

В мерії нагадали, що компенсація надається повнолітнім громадянам України - власникам житла, які безоплатно розмістили ВПО, для покриття понесених ними витрат, пов'язаних з розміщенням при умові відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги.

"Для отримання компенсації необхідно подати повідомлення з усіма необхідними документами, а потім, з 1 по 5 число місяця, наступного за звітним, звернутися з заявою та документами. Повідомлення подається додатково, коли змінюється кількість розміщених осіб або люди покидають житло, а заява - щомісячно", - роз'яснили в міськраді.

З більш детальною інформацією про те, як отримати компенсацію, можна ознайомитись на сторінці департаменту у «Facebook».

 

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: