Потрощені меблі, гори сміття і знеструмлене село. Харківські енергетики показали виробничу базу після окупації (фото, відео)

1910

У село Липці, яке було визволене від російських окупантів 11 вересня, нарешті повернулися харківські енергетики. Вони налаштовані якнайшвидше відновити електропостачання населеного пункту і свою виробничу базу, зруйновану російськими окупантами.

Як повідомили в пресслужбі АТ «Харківобленерго», територію Липецької районної електромережі (РЕМ) напередодні обстежили сапери, а фахівці вибухотехнічної служби Нацполіції зняли «розтяжки» та винесли купу боєприпасів.

У Липцях будівля, де розміщувалися структурні підрозділи обленерго, знаходиться на відстані трохи більше 10 кілометрів від державного кордону. Тому вже у перші години вторгнення загарбники вдерлися до службових приміщень, залишивши по собі варварські сліди «визволителів» .

«Потрощені меблі, розбиті комп'ютери, гори сміття та бруд. Дісталося від ворогів і спецтехніці енергетиків, яку розібрали на запчастини, а все, що залишилось, вивели з робочого ладу», - розповіли в «Харківобленерго».

А ще тут знайшли велику купу консервів і традиційний трофей російських воїнів – пральну машину, яку, спішно відступаючи, не встигли вивезти.

В компанії кажуть, що все відбудують, відновлять.

«Головне, що над звільненою Харківщиною знову майорить жовто-блакитний прапор. А це означає, що скоро все відбудуємо, повернемо світло, а з ним - віру в краще для земляків», - зазначили в обленерго.

Читайте також: