Перший рейс після звільнення. Як виглядає шлях деокупованими територіями Харківщини (фото, відео)

2168

Сьогодні, 3 листопада, ранковий рейковий автобус у Харкові взяв перших пасажирів до Осинового - села Куп’янського району на Харківщині, звільненого від російських окупантів у вересні.

Самохідний залізничний пасажирський вагон виїхав із Харкова о 6:15. Близько 10 - зупинка "Осинове". Далі потяги не ходять. Пошкоджений залізничний міст ще треба відбудувати. З села добратися до Куп'янська можна лише маршруткою.

«Це перший комбінований рейс Укрзалізниці, де 95% дороги долається поїздом, а остання миля від зупинної платформи "Осинове" до Куп'янська — безкоштовними маршрутними автобусами місцевої громади. Відновлення підірваного залізничного мосту займе час, проте ми не відкладаємо й відновлюємо рух вже зараз», - сказав голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишин.

За його словами, відновлення цього напрямку завершили буквально днями, 1 листопада, відбудувавши дві ділянки колії, обстріляні 31 жовтня. Загалом для запуску маршруту Харків-Осинове залізничники ліквідували 49 пошкоджень, відновили понад 70 км контактної мережі.

З вікна вагону, який прямує з Харкова на деокуповану Куп'янщину, пробігають сумні пейзажі розрухи, яку приніс на харківську землю "руський мір".

Фото, відео: пресслужба Південної залізниці. 

Нагадаємо, рейс №6605/6608 Харків - Осинове, анонсований на 1 листопада, був відмінений через обстріли 31 жовтня. Нову дату першого рейсу призначили на 3 листопада 2022 року. Рейковий автобус курсуватиме щодня. Вартість проїзду - 43 грн.

 

Галина Половик

Читайте також: