Майже повністю зруйноване місто на Харківщині посилено відновлюватимуть до зими

3653

У деокупованому Ізюмі експерти продовжують встановлювати ступені руйнувань житлових будинків. Частину з таких уже відібрали для програми відбудови. Ремонт відбуватиметься комплексно.

«Наше завдання - відновити не лише сам будинок, але й комунікації. Тобто на осінньо-зимовий період в оселях має бути тепло. Для цього ми закуплятимемо як мінімум 10 мінікотелень, які зможуть опалювати відновлені мікрорайони», - пояснив Олег Синєгубов.

Зокрема, триває пошук партнерів та донорів для відбудови Ізюмської центральної районної лікарні. За попередніми підрахунками, на це потрібно близько 30 мільйонів євро.

«Це і закупка нового обладнання, і ремонт в цілому. Поки ми не знаємо, хто буде фінансувати цей проєкт – держава або міжнародні партнери. Для розв'язання цього питання ми посилено працюємо з Офісом Президента, Урядом, Офісом Першої леді. Це для нас – пріоритет», - додав Олег Синєгубов.

Довідка. Місто Ізюм російські війська окупували 1 квітня 2022 року. У квітні 2022 року в окупованому Ізюмі залишалося близько 20 тисяч людей. Під час окупації росіяни вбили щонайменше 1 000 ізюмчан. Зруйновано більш ніж 80% інфраструктури, в тому числі й житлової.

Після звільнення над Ізюмом український прапор підняли 10 вересня 2022 року.

Читайте також: