За кого зможуть повболівати харків'яни

2230
«ГХ» зробив добірку найцікавіших подій за участю харківських та українських спортсменів.

Теніс

US Open (США). Третє коло. Жінки

4 вересня

Еліна Світоліна - Олена Макарова (Росія)

20-річну харків'янку чекає непроста гра за вихід в 1/8 фіналу престижного тенісного турніру, який проходить в Нью-Йорку. У двох стартових матчах US Open Світоліна почергово обіграла Катерину Кулічкову з Росії та естонку Кайю Канепі.

У поточному році Еліна Світоліна вже двічі зустрічалася з Макаровою, і обидва рази покидала корт з поразками.

Волейбол

«Кубок Лева»

4-6 вересня. Львів

Харківський чоловічий волейбольний клуб «Локомотив» візьме участь у міжнародному турнірі «Кубок Лева». У стінах львівського спортивного комплексу «Галичина» підопічні Юрія Філіппова розіграють почесний трофей разом з місцевим клубом «Барком-Кажан», польськими командами «Слепск Сувалки» і «Кампер-Вишків», а також клубом «Петронямц» з Румунії.

Футбол

Європейська кваліфікація Євро-2016

5 вересня. Львів. Стадіон «Арена-Львів». 19:00

Збірна України - Збірна Білорусі

8 вересня. Жиліна (Словаччина). Стадіон «Жиліна». 21:45

Збірна Словаччини - Збірна України

На чоловічу національну команду України очікують ключові поєдинки у боротьбі за путівку у фінальну частину чемпіонату Європи, яка влітку 2016 відбудеться у Франції. У групі С українці поки йдуть третіми (12 очок після 6-ти гри). Лідирують словаки (18 очок), за ними слідує збірна Іспанії (15 пунктів).

Щоб розраховувати на позицію в підсумковому дуеті, який безпосередньо кваліфікується на Євро-2016, підопічним Михайла Фоменка треба перемагати і білорусів, і словаків. Може пробитися збірна України до Франції і через сито стикових матчів (треба помісти третє місце), і як краща команда серед тих, що посіли треті позиції у всіх відбіркових групах. Але для досягнення останнього результату «жовто-синім» також розбазарювати очки не варто.

Регбі

Чемпіонат України

5 вересня. Харків. Стадіон «ХТЗ». 15:00

«Олімп» Харків - «Ребелс» Київ

Діючі десятикратні чемпіони України з харківського «Олімпу» у прем'єрному домашньому матчі другого етапу чемпіонату країни з регбі-15 прийматимуть новачків «еліти» зі столичного «Ребелс». На почин фінального турніру національної першості підопічні Валерія Кочанова в Хмельницькому двічі обіграли місцевий однойменний клуб - 57:7 і 73:0.

Статус фаворита не тільки майбутнього матчу, а й усього чемпіонату, не дозволяє «Олімпу» втрачати очки у грі з «Ребелс». До того ж, згідно з формулою чемпіонату, тільки найсильніші команди двох груп другого етапу («Олімп» грає в групі А, а в групі Б Харків представлений клубом «Тех-А-С») отримають можливість в очних зустрічах розіграти золоті медалі сезону.

Футбол

Першість України. Перша ліга

6 вересня. Харків. Стадіон «Сонячний» (П'ятихатки). 19:00

«Геліос» Харків - «Динамо-2» Київ

Харківський футбольний клуб «Геліос» знаходиться в кроці від вершини турнірної таблиці у Першій лізі. «Сонячні» йдуть на другому місці, а лідирує в першості столичне «Динамо-2». Команди після 6-ти турів розділяє лише одне очко. Так що, прийдешня зустріч обіцяє стати справжньою «битвою» за лідируючу позицію.

Примітно, що вхід на трибуни стадіону «Сонячний», який розташований у П'ятихатках, за традицією буде вільним.

Також читайте: