Чи зустріне "Металіст" весну

2241
Справи харківського ФК на всіх "фронтах" залишають бажати кращого.

Крутого піке підопічних Олександра Севідова в українській Прем'єр-лізі не видно ні кінця ні краю. Після розгромної виїзної поразки в Києві від донецького "Олімпіка" (0: 3) вони опустилися вже на 12-е місце. У пасиві у команди відразу десять календарних поєдинків без перемог. А в день поразки від "олімпійців" виповнилося рівно три місяці, як "жовто-сині" в останній і єдиний в цьому сезоні раз вигравали. Від Першої ліги "Металіст" поділяють знаходяться нижче нього лише "Чорноморець" з Одеси та запорізький "Металург". Ну і що залишилися ще 15 турів чемпіонату країни.

"Команда перебуває в дуже важкому психологічному стані, а я в розгубленості, - зізнався після столичного фіаско головний тренер харків'ян Севідов. - Пропустити на самому початку зустрічі в нашій ситуації важче подвійно. На жаль, у наші ворота поки влітають тільки шедеври. Що ні удар - гол. Начебто на тренуваннях все нормально, а в грі кудись кураж пропадає. Чи вправі вболівальники вимагати від нас і чекати кращої гри. Ми винні і приносимо все вибачення харківським уболівальникам. Поки я не можу заповнити цю порожнечу. Чим мені її заповнити? монтажною піною? Не знаю ".

"Не можу сказати, що ми не хотіли, але гра не виходить. Моменти зі скрипом створюються, але ми їх все одно не завершуємо. Дуже важко розраховувати на позитивний результат, не забиваючи голи. Ми сьогодні програли заслужено. Після другого м'яча гра була зроблена , хоча я і намагався завести хлопців. Не можемо ми знайти струну, яку потрібно зачепити, щоб наші футболісти побігли ", - уточнив Олександр Севідов.

З досвіду минулих років на якісь зміни можна розраховувати після зимової перерви в чемпіонаті. До нього харків'янам ще належить провести п'ять матчів. Пауза буде довгою і надасть достатньо часу для обдумування ситуації і прийняття правильних рішень. Але у випадку з "Металістом" все може бути інакше.

Як стало відомо "ГХ", положення всього футбольного клубу з кожним новим днем стає дедалі сумніше й сумніше. Кажуть, через ФК стабільно йдуть люди, які втомилися чекати погашення заборгованостей з боку власника клубу Сергія Курченко. А адже на клубі тяжким-тяжким вантажем висить не одне справа колишніх гравців колективу, яким повинні багатотисячні суми. Сумної ситуації в "Металісті" підтвердив футбольний правозахисник Олег Печерний.

"Кілька місяців наш Фонд соціального захисту футболістів і тренерів вів переговори з юристом Сергія Курченко, - розповів Печерний. - Але, на жаль, ці переговори ні до чого не привели. Підсумок такий: Курченко не хоче ні продавати клуб, ні платити футболістам. Всі слова про "виплатах наприкінці жовтня" - це брехня. Нинішні футболісти вже мають заборгованість за 10 місяців, і борги будуть тільки збільшуватися ".

"Потенційний покупець Металіста? Поки Курченко не захоче виставити клуб на продаж і сформувати ціну, ніхто не може серйозно думати про це. Але я впевнений, що Курченко не буде цього робити - йому краще, щоб клуб згнив і нікому не дістався. Зараз" Металіст "продовжує існувати лише завдяки обласній адміністрації та особисто губернатору Харківської області. Їх стараннями на базі та стадіоні клубу не відключають світло, структури продовжують працювати, є певна допомога команді. Але як буде далі - спрогнозувати дуже складно", - заявив Олег Печерний.

А що ж фанати "Металіста"? Вони як і раніше підтримують команду і чекають того моменту, коли в її житті знову почнеться біла смуга.

Також читайте: