В очікуванні "Урагану" та візиту «Металіста» до Києва

1945
«ГХ» підібрав найцікавіші події найближчих днів.


Футзал

Чемпіонат України. Екстра-ліга
30 жовтня. Харків. Спорткомплекс "Локомотив". Початок - о 15:00.
"Локомотив" Харків - "Ураган" Івано-Франківськ

Спочатку в рамках 8-го туру національного чемпіонату команди повинні були зустрітися в Івано-Франківську, однак вихід харків'ян в основний раунд розіграшу Кубка УЄФА і прийдешні поєдинки з найсильнішими колективами Словаччини, Сербії та Португалії внесли корективи. "Локомотив" звернувся до "Урагану" з проханням про проведення матчу в Харкові, і івано-франківці пішли назустріч чинним чемпіонам України та лідерів поточного сезону.
"Ураган" після шести проведених матчів посідає шосте місце (6 очок) і робить все можливе, щоб не пропустити вперед "Спортлідер +" (9 пунктів) і "Продексім" (10). Але навряд чи "залізничники" мають намір розбазарювати турнірні очки, ведучи з "Енергією" зі Львова сутичку за чисте перше місце (поки в обох команд по 18 очок, але львів'яни провели на один матч більше).

Хокей
Чемпіонат України
30-31 жовтня. Біла Церква. Арена "Білий Барс". Початок - о 19:00 (30-го) і 13:00 (31-го).
"Білий Барс" Біла Церква - "Витязь" Харків

Це будуть принципові зустріч двох претендентів на четверту позицію за підсумками першого етапу сезону. Поки бажану рядок у турнірній таблиці займає "Білий Барс" (18 очок), "Витязь" - п'ятий, але з 12-ма набраними балами він шанси фінішувати в квартеті ще не втратив.
У разі двох перемог команда з Білої Церкви остаточно зніме питання свого домінування над "витязями". Але за двох своїх перемогах вже підопічні Віталія Литвиненка отримають фору. Правда, в першу чергу, психологічного плану, а в другу - у вигляді переваги в особистих поєдинках.
З поганого для харків'ян - дискваліфікація лідера їхньої атак Посєвіна в першому поєдинку.

Футбол
Чемпіонат України. Перша ліга
31 жовтня. Київ. НСК "Олімпійський". Початок - о 17:00
"Динамо" Київ - "Металіст" Харків

Ще пару років тому подібна гра була знаковою для всього українського чемпіонату. Нині ж "Динамо" веде з "Шахтарем" боротьбу за лідерство, займаючи другу позицію при рівності очок (по 28-м), а харків'яни пасуть задніх - 12 позиція (9 пунктів). Виходячи з цього, великої інтриги в матчі не буде. Неспроста букмекери виставили на перемогу киян коефіцієнт 1.07, зате можливість виграшу "Металіста" оцінили в показник 30.0.
Втім, без напруження пристрастей на НСК "Олімпійський" навряд чи обійдеться. "ГХ" вже повідомляв про те, що харківські фанати можуть зробити спробу по зриву матчу. Втім, як запевнили ультрас "Металіста", ніяких таких акцій вони проводити не буде. Зате це не завадило ФК "Металіст" повідомити "Динамо" про відмову на покладену квоту квитків для клубу. Звістка про це фанати з Харкова зустріли різкою критикою і звинуватили нинішній менеджмент клубу про те, що він "танцює під дудку бандита Курченко", як було сказано в публічному зверненні ультрас на своїй сторінці в одній із соціальних мереж.

Хокей
Чемпіонат України
31 жовтня-1 листопада. Дружківка. Арена "Альтаїр". Початок - о 17:00.
"Донбас" Донецьк - "Юність" Харків

Донеччани після попереднього спареного туру позбулися лідерства, тому тепер на рідному льоду здатні вилити всю свою злість на "Юність", яка замикає турнірну таблицю. У подібній ситуації новому тренерському штабу харківської команди на чолі з Вадимом Радченко не позаздриш: доля колективу в майбутніх поєдинках прогнозована, і вкрай нерадісна.
На що ж можна розраховувати тінейджерам "Юності"? Зараз у них в пасиві 86 пропущених шайб у сезоні. Фахівці вважають, що для харків'ян буде великим успіхом, якщо вони ще в першому поєдинку не переступлять межу в 100 голів. Втім, зауважимо на всяк випадок, що "Юність" вразила ворота своїх суперників 28 разів. Може, за цим показником, а не за пропущеними шайбам, вони порадують чимось у Дружківці?

Футбол
Чемпіонат України. Перша ліга
1 листопада. Комсомольськ. Стадіон "Юність". Початок - о 14:00
"Гірник-Спорт" Комсомольськ - "Геліос" Харків

"Сонячні" харків'яни постараються перервати низку невдалих ігор, яка триває у них вже майже місяць. Після виходу в 1/8 фіналу Кубка України і поразки в першому домашньому матчі від луганської "Зорі" (0: 2) з Прем'єр-ліги підопічні Сергія Сізіхіна ніяк не можуть виграти.
У своїх чотирьох останніх поєдинках "Геліос" тричі програв і лише один раз задовольнився нічиєю. У минулий мід-уїк "червоно-чорні" у Запоріжжі поступилися "Зорі" (1: 3) в поєдинку у 1/8-й Кубка і вибули з боротьби за почесний трофей.
Що до положення "сонячних" у Першій лізі, то вони, маючи в активі 21 очко, йдуть на шостій позиції. "Гірник-Спорт" посідає сьоме місце (19 балів), а в останньому турі програв у гостях ФК "Полтава" (0: 1), ніж перервав свою серію з чотирьох перемог і одній нічиїй.

Також читайте: