Впевнений хід волейболістів, фіаско баскетболістів

2970
"ГХ" - про минулий уїк-енді в спортивному житті Харкова.

Перемоги у квадраті

Вдалими вийшли матчі чергового - дев'ятий - за рахунком туру національного чемпіонату для харківських чоловічих волейбольних команд. "Локомотив" ударно відвідав сумської клуб "Хімпром-СумДУ", а "Юракадемія" на своєму майданчику приймала "Фаворит" з Лубен.

"Залізничники", що лідирують у сезоні, проблем з сумчанами зовсім не випробували. Дві синхронні перемоги в трьох партіях стали наочним свідченням великої переваги підопічних Юрія Філіппова над суперниками. Перемігши двічі, "Локомотив" довів свій турнірний багаж до 54 очок, і, як і колись, утримує 11-очковий гандикап від львівської команди "Барком-Кажан", яка посідає друге місце.

Третю позицію утримують харківські "юристи" (37 пунктів). У першому матчі з "Фаворитом" вони перемогли легко і невимушено - 3: 0. Зате в повторній зустрічі вирішили "отжечь" і перший сет програли. Благо, потім підопічні Володимира Романцова своє становище виправили і матч знову виграли - 3: 1.
У наступному - 10-м - турі центральні матчі відбудуться у Харкові. "Локомотив" на майданчику рідного Палацу спорту прийме земляків з "Юракадемії". Зустрічі відбудуться 5 і 6 лютого.

Ясність з плей-офф

Команди-учасниці баскетбольного чемпіонату України в Суперліги провели поєдинки передостаннього ігрового дня регулярного сезону і зняли з порядку денного всі питання в справі визначення пар на стадію плей-офф. БК "Харків" в рідних стінах приймав столичний "Будівельник" і порадувати своїх шанувальників перемогою не зміг.

24 очка Ігоря Кривича при восьми підборах, а також 18-ть пунктів від Ольховського при 11-ти окулярах Ростислава Кривича не допомогли підопічним Бориса Сагая у приборканні столичних гостей. 87:97 - з таким результатом виграв "Будівельник", чим завдав харків'янам сьомої поразки в "регулярке".

Набравши 19 очок, "Харків" займає шосту позицію в таблиці. З урахуванням загальної ситуації в поточному реєстрі Суперліги, на першому етапі плей-офф харківську команду чекають поєдинки з львівською «Політехнікою-Галичина". І саме у львів'ян, що йдуть зараз на третьому місці, буде перевага свій майданчика в серії майбутніх матчів за путівку до півфіналу чемпіонату України.

В очікуванні футзального Євро

У неділю, 31 січня, національна збірна команда України з футзалу взяла курс з Києва на Белград. Там з 2-го по 13-е лютого відбудуться матчі фінальної стадії чемпіонату Європи. До складу команди, керує якою Олександр Косенко, увійшло 20 гравців. Дев'ять з них представляють найсильніший клуб країни - харківський "Локомотив". А саме, голкіпери Іваняк і Литвиненко, польові гравці Олександр і Дмитро Сорокіни, Бондар, Овсянніков, Журба, Валенко і Рогачов. Уже в столиці Сербії тренерський штаб української дружини зробить остаточний вибір виконавців, так як в заявку на турнір має бути включено лише 14 футболістів.

У своєму першому матчі на Євро-2016 українці 4 лютого зіграють з командою Угорщини, а 6-го числа їх чекає поєдинок з іспанцями. Дві кращі команди групи вийдуть в чвертьфінальну стадію турніру.

Також читайте: