У напруженій гонці спортсмен з Харкова залишив позаду всіх конкурентів (фото)

5532
Золото на перших Міжнародних змаганнях 2023 року в Італії виборов харків'янин.


Під час війни кожен тримає свій фронт. Так українськи спротсмени, як ніколи раніще, мотивовані здолати усі перешкоди та круті віражі на шляху до перемоги. Не став винятком і «27-й Зимовий Кубок» змаганнь з автомобільного спорту (картинг), де виграв наш співвітчизник, В'ячеслав Путятін, який виступав у складі команди спортивно-технічного клубу «Лідер» (до початку ведення бойових дій).
На трасі у Лонатао (Італія) з 19 по 22 січня 2023 року виборювали перемогу 172 гонщики з 41 країни. Гонка проходила при змінних погодних умовах та була неймовірно захоплюючою у всіх категоріях, починаючи від найменшої MINI закінчуючи потужнішими OK та KZ2. Ми пишаємося, що у найшвидшому та найпотужнішому класі KZ2, харків'янин - Путятин В'ячеслав виграв у першій гонці сезону 27-й Зимовий Кубок.

На початку змагань перемога була майже недосяжна... За результатами кваліфікації В'ячеслав посідає 16 місце. У першому заїзді українець демонструє чудовий прорив з 16-го до 5-го місця. У другому заїзді В'ячеслав відіграє ще одну позицію і фінішує 4-м.

Коли здавалося, що перемога за крок трапилося непередбачуване - у третьому заїзді боротьбі за кращу позицію відбувається аварія і як результат 27 місце на фініші спортсмена з Харкова. І все з початку... У четвертому заїзді стартуючи з 27 позиції гонщику вдається обігнати вісьмох гонщиків і фінішувати на 19 місці. У суперхіті Путятін стартує 14 та фінішує 10. За сумою всіх очок харків'янин отримує право стартувати з 11 позиції.

У фінальному заїзді Путятін стартує з 11 місця і вже через коло виходить на 8 місце. На другому колі знову несподіванка вода та мастило на крутих поворотах траси,як наслідок протікання води з радіатора у когось з гонщиків. Покриття треку стало мокрим і як наслідок слизьким, для сухих шин, які не призначені для відведення води. Пілотам доводиться докласти максимум зусиль, щоб не вилетіти за межі траси на важкому повороті.

Такі випробування мають свої наслідки у перед виходять найвправніші. Відбувається зміна позицій у результаті якої Маттео Занчів (Італія) виходить на перше місце, за ним Давиде Форе (один із найтитулованіших картингістів світу, 5-ти кратний чемпіон світу, італійський пілот із сорокарічним стажем у перегонах) та українець В'ячеслав Путятін. На четвертому колі Форе повертає собі лідируючу позицію, а Путятін відривається від переслідування та впевнено наздоганяє перших двох гонщиків.

На останніх колах у боротьбі за друге місце Путятін обганяє Форе, а Занчі перетинає фінішну межу першим. І знову несподіванка - наприкінці гонки 5-секундний штраф за неправильне становище переднього спойлера відкидає Занчі на третє місце. Перемога дістаєтся Путятіну, Форе посідає друге місце. Четвертим став француз Томас Імбур, п'ятим Андреа Далі.

Результати 27-го Зимового Кубка: 1. В'ячеслав Путятін (Україна), 2. Давіде Форе (Італія), 3. Маттео Занчі (Італія).

"Вітаємо, В'ячеслав Путятін, з перемогою у престижних міжнародних змаганнях та бажаємо нових перемог!" - колектив GX приєднується до привітань команда спортивного клубу «Лідер».

Фото та матеріал: команди спортивно-технічного клубу «Лідер», GX

Також читайте: