У "Локомотива" все краще, а в "Металісті" - все гірше

1961
"ГХ" - про минулий уїк-енді в спортивному житті Харкова.

"Локомотив" нарощує відрив

Волейболісти харківського "Локомотива" після виїзних матчів 8-го туру національного чемпіонату серед клубів Суперліги збільшили свою перевагу над львівським клубом "Барком-Кажан", який переслідує їх на другій позиції. Свою програму мінімум підопічні Юрія Філіппова виконали в Дніпропетровську. У двох спарених поєдинках з місцевим "Дніпром" вони добилися двох впевнених перемог - по 3: 0.

А ось львів'яни своїх шанувальників трохи засмутили. Беручи ВК "Вінниця", вони хоч і добилися двох виграшів, але максимум залікових очок не взяли. Після перемоги 3: 1 "Барком-Кажан" виграв другий поєдинок лише в п'яти партіях - 3: 2. Як наслідок, після стартового туру другого кола сезону в активі "Локомотива" вже 48 балів, а у львівського колективу - 37.

Третю позицію займає харківська "Юракадемія". У минулому турі вона без питань розібралася в Чернігові з "Буревісником-ШВСМ" - 3: 0 і 3: 1. В активі у "юристів" 31 очко, і вони значно випереджають "Дніпро", у якого 24 пункту.

У найближчий уїк-енд, 29-31 січня, волейбольні колективи проведуть поєдинки наступного - 9-го - туру чемпіонату України.

"Витязь" перемагає, "Юність" - "влітає"

Дві харківські хокейні дружини продовжують по-різному виступати в чемпіонаті України. "Витязь" у черговому домашньому поєдинку турніру приймала київської "Компаньйон". Хет-трик Кобікова, а також точні кидки Посєвіна, Максименко, Сальникова, Кривоноса та Лазаренко принесли підопічним Віталія Литвиненка комфортну перемогу з рахунком 8: 2.

З цифрою "вісім" зустрілися і тінейджери "Юності", які відвідали в Кременчуці місцевий однойменний клуб. Ось тільки вона виявилася для команди Вадима Радченко зі знаком "мінус". 8: 0 - з таким результатом перемоги в матчі домоглися кременчужани.

Лідирує в чемпіонаті України "Донбас" (80 очок), далі йдуть столичний клуб "Дженералз" (78) і "Кременчук" (73). "Витязь" займає четверту позицію (47 балів), випереджаючи "Білий Барс" з Білої Церкви (40). "Юність" на останній восьмій позиції з 11-ма очками.

У вівторок, 26 січня, харків'яни проведуть домашні матчі. На "Салтівському льоду" "Юність" битиметься з "Дженералз" (початок поєдинку в 13:45), а "витязів" там же чекає битва з "Рапідом" з Києва (початок - о 17:00).

"Металіст" у втратах, а "Геліос" в пошуку

Футбольні клуби Харкова продовжують зимову підготовку до другої частини сезону. У "Металіста" завершився втягуючий етап передсезонної роботи, який проходив на клубній базі у Високому. На вівторок, 26 січня, у команди Олександра Севідова запланований виліт на збір до Туреччини.

Про новачків в стані "жовто-синіх" поки нічого не чутно. Є лише дані про те, що в команді пробують свої сили 25-річний голкіпер Олександр Ільющенков і 33-річний нападник Сергій Кузнецов - син захисника "Металіста" 1980-х рр. Сергія Кузнецова. Зате втрат у колективу в надлишку. Нападник Куліш став гравцем "Олександрії", Ковальчук відправився в турецьку першої ліги, де вже дебютував в рядах клубу "Каршіяка", Путівцев відправився в оренду в один з клубів першої ліги чемпіонату Польщі, Ткачук може продовжити свою кар'єру в другій лізі Іспанії, Льопа намагається десь працевлаштуватися самостійно, Бесєдін повернувся в розташування "Динамо", звідки він був орендований, Довгий підписав контракт з "Ворсклою" з Полтави, а Гришин поповнив ряди "Іллічівця" з Маріуполя.

Що до первоголігового "Геліоса", то у нього немає такої масштабної чистки ігрових рядів. Команда Сергія Сізіхіна в Харкові проводить перший етап передсезонної роботи. Для футболістів основного складу "сонячних" він складається з загальнофізичної рутини, а для потенційних новачків - це перегляд їхніх сил і можливостей. У неділю, 24-го числа, Популярні футболісти "Геліоса" провели у Дніпропетровську спаринг з дублем "Дніпра" і зазнали поразки з рахунком 0: 3.

У найближчі півтора тижні у "червоно-чорних" намічено ще два товариські поєдинки. Найближчий з них - 26 січня в Харкові з "Нафтовиком-Укрнафта" з Охтирки. Однак через морози гра може і не відбудуться. А на 17 лютого у "Геліоса" намічений виліт на місячний спарений збір до Туреччини.

Також читайте: