Спортсмени розчарували харків'ян (ФОТО)

1888
"ГХ" - про найцікавішому з життя харківських спортсменів за минулий уїк-енд.

"Локомотив" в футзальної еліті

Харківський футзальний клуб пробився до елітного раунду розіграшу європейського Кубка УЄФА. В одному з квартетів основного раунду турніру підопічні Євгена Ривкіна посіли друге місце і разом з італійським клубом "Пескара" кваліфікувалися в наступний етап.

Після розгромної перемоги 7: 1 над німецьким "Гамбург Пантерс" і поразки 1: 5 від італійців "залізничники" у заключному матчі відбору були зобов'язані перемагати клуб "Тиргу-Муреш" - господаря майданчика, де проходили матчі групи. На вирішальну гру харків'яни налаштувалися належним чином і у справі виграли. Хет-трик Дмитра Сорокіна, а також точний удар у виконанні Євгена Рогачова та автогол румунського воротаря Карлао принесли "Локомотиву" перемогу 5: 3.

"Треба, насамперед, подякувати футболістам - вони проявили певна майстерність, бажання перемоги і добилися необхідного результату, - зізнався після матчу головний тренер харків'ян Ривкін. - Скажу, що група була в нас доволі складна, і результат дався, як ніколи, важко. На мій погляд, це чимось нагадувало наше перше участь в Кубку УЄФА, коли ми грали вдома. Я думаю, це подвійно приємно. Загальне враження: грати в Україні і грати тут - це дуже велика різниця, і ми розуміємо, що працювати нам треба ще дуже і дуже багато. На цьому рівні вже явно помітна втрата Білоцерківця - на жаль, грати без стовпа вкрай важко ".

"Дуже приємно, що ми змогли вийти в елітний раунд. Хочу подякувати нашим уболівальникам, які приїхали нас підтримати в Румунії, тих, хто вболівав за нас вдома. Дякую ще тих, хто, може, сидячи в Україні, тут підтримував інші команди - це тільки додавало нам мотивації ", - доповнив Євген Ривкін.

Згідно з Регламентом Кубка УЄФА з футзалу, до дванадцяти найсильнішим колективам основного раунду в елітному турнірі приєднуються чотирьох сіяних клубу. В результаті, 16-ть команд будуть поділені на чотири квартети, переможці яких вийдуть у фінальний турнір.

"Металіст": все ближче до дна?

Харківський футбольний клуб продовжує своє невтішне теліпання внизу турнірної таблиці чемпіонату України серед клубів Прем'єр-ліги. У домашньому матчі зі "Сталлю" з Дніпродзержинська підопічні Олександра Севідова уникли фіаско, забивши рятівний м'яч лише на 87-й хвилині. Нічия 1: 1.

Після цього в активі "Металіста" стало 9 очок, і він з 11-й позиції навіть піднявся на 9-ю. Однак харків'яни лише за кращими додатковими показниками випереджають "Говерлу" і "Олександрію". Позиція команди не радує, не вражає і гра колективу. Але вона є наслідком тієї ситуації, в якій нині знаходиться весь клуб.

"У нас звільняються люди: масажисти, люди з бази, стадіону, - зізнався наставник" Металіста ". - Людям треба годувати сім'ї. У футболістів і тренерів є якийсь запас міцності, а хлопці, які отримують мізерні зарплати - за них образливо, йдуть професіонали своєї справи ".

"Будемо чекати до зими, якщо не увірветься терпець у власника клубу. Не можу сказати, що ми можемо щось змінити. Такого не було навіть у" Говерлі ", щоб взагалі нічого ... Мені не за себе прикро, мені прикро за футболістів, яких я запросив або упросив залишитися. Як мені дивитися їм очі, якщо вони чотири місяці нічого не отримують? " - Резюмував Олександр Севідов.

Прем'єрна невдача "сонячних"

Футбольний клуб "Геліос", що представляє Харків в Першій лізі національного чемпіонату, позбувся приємного нуля в графі "поразки". Сталося це в 11-му турі турніру на полі кіровоградської "Зірки". "Сонячні" зазнали в стані "зірковості" вкрай нелогічне Найбільша поразка - 0: 4.

Після нічийного першого тайму (0: 0) у другій половині матчу оборона "Геліоса" буквально розсипалася після двох поспіль пропущених голів, що стали наслідком фатального збігу обставин. Потім кіровоградці забив третій м'яч у матчі після помилки бригади рефері, яка не зафіксувала офсайд. Четвертий же гол влетів у ворота харків'ян на останній хвилині поєдинку.

Перемігши, "Зірка" вийшла в одноосібні лідери Першої ліги. "Геліос" посідає четверту позицію і має кращий в лізі показник за пропущеними м'ячами.

Столичні невдачі

Налегке повернулися в рідні пенати хокеїсти "Витязя" і "Юності" після виїзних ігор другого туру чемпіонату України з київськими клубами "Дженералз" і "Рапід" відповідно. "ГХ" до матчів припускав, що вони простими не будуть, а їх результати можуть стати вкрай несподіваними. На жаль, нежданчик трапився на увазі синхронних поразок харків'ян.

У першому поєдинку ігрового дня на льоду столичного Палацу спорту "Дженералз" відвантажив "Витязю" п'ять шайб - 5: 0. Наступного дня підопічні Віталія Литвиненка розродилися голом престижу (його автором став Дмитро Ісаєнко), але хлопці екс-гравця збірної України Вадима Шахрайчука відповіли на неї вже сім'ю влучними кидками - 7: 1.

Як не дивно, куди бойовитість виявилися зустрічі "Юності" з "Рапідом". Особливо, повторна гра. У першому матчі кияни без варіантів розбили харківську молодь - 10: 3 (у "Юності" шайби провели Одноворченко, Лісін і Колядинський). Доба через гольові удари Скребель і Семененко дозволили підопічні Валерія Пляшешніка повести в рахунку 2: 0. Сталося це на самому початку другого періоду, але деморалізувати суперника цими "уколами" харків'яни не змогли, і в час, що залишився матчу шайба чотири рази опинялася в воротах голкіпера "Юності" Хмеля. 4: 2 - повторна перемога "Рапіда".

Розминка на почин

У минулий уїк-енд стартував черговий - уже 25-й за рахунком - чемпіонат України серед чоловічих команд. Багаторазові чинні чемпіони країни з харківського "Локомотива" відкрили сезон домашніми матчами з дніпропетровським клубом "Дніпро".

Проведенню спарених матчів передувала церемонія відкриття чемпіонату. У ній взяв участь Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. Крім нього побажали волейболістам удачі почесний президент волейбольного клубу «Локомотив», народний депутат України Віктор Остапчук, дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Поярков, а також перший заступник начальника Південної залізниці Сергій Клименко.

Після безлічі теплих напутніх слів волейболісти "Локомотива" зробили все від них залежне, щоб порадувати своїх шанувальників грою і результатами. У першому матчі "железнорожнікі" впевнено розбили дніпрян у трьох партіях - 25:16, 25: 9, 25:15. У неділю вдень сценарій поєдинку майже повністю повторився: все ті ж три партії і всі також перемога підопічних Юрія Філіппова - 25:22, 25:19, 25:20. Правда, гості після поразки днем раніше зробили правильні висновки і намагалися життя чемпіонам країни ускладнювати по максимуму. Однак на загальний підсумковий результат це ніяк не вплинуло.

Також читайте: