Рекордне фіаско харків'ян

2852
"ГХ" - про найцікавішому в житті харківських спортсменів за минулий уїк-енд

Фаворитом виявився не той "Фаворит"

Після паузи на новорічно-різдвяні свята відновилася боротьба у волейбольному чемпіонаті України серед чоловічих колективів. Одноосібний лідер першості харківський "Локомотив", який, нагадаємо, напередодні Нового року в 13-й раз у своїй історії виграв Кубок країни, в матчах 7-го туру домігся будинку двох впевнених перемог над "Фаворитом" з Лубен.

Два синхронних виграшу в трьох партіях засвідчили велику перевагу підопічних Юрія Філіппова над гостями. Тим самим, "залізничники" набрали вже 42 очки і утримують 10-очковий відрив від львівського колективу "Барком-Кажан", що йде в таблиці на другій позиції. Третє місце у владі харківської "Юракадемії" (25 очок). У минулому турі хлопці Володимира Романцова грали у Львові з "Барком-Кажан", але змогли розжитися лише виграшем в одній з партій - 0: 3 і 1: 3.

Перемоги "Локомотива" над "Фаворитом" стали для харків'ян останньої пробою сил напередодні домашнього матчу зі словенським "Камнік" в 1/8 фіналу розіграшу європейського Кубка Виклику. Два роки в силу нестабільної ситуації в Україні Європейська конфедерація волейболу і суперники "Локомотива" не погоджувалися на проведення євроматчів в Харкові. І ось: "Камник" і ЄКВ пішли назустріч "залізничникам". 19 січня на майданчику Палацу спорту "Локомотив" команди проведуть першу зустріч даного етапу євротурніру. Початок поєдинку - о 17:00. Гра у відповідь відбудеться в Словенії 27 січня.

Переможний драматизм

Харківський футзальний клуб "Локомотив" став учасником чвертьфіналу розіграшу Кубка країни. Заради потрапляння в "вісімку", підопічним Євгена Ривкіна, які, нагадаємо, одноосібно лідирують в Екстралізі, довелося зробити справжній подвиг в Херсоні на майданчику місцевого "Продексіма" у матчі 1/8-й.

До 27-й хвилині поєдинку херсонці тричі відправили м'яч у ворота харків'ян. Ті не відповіли одним голом. Забивати "залізничники" стали лише на останніх хвилинах поєдинку. Точні удари Дениса Овсяннікова, Дмитра Бондаря і знову Дениса Овсянникова дозволили "Локомотиву" основний час звести до нічиєї - 3: 3.

Переможець дуелі був визначений у серії післяматчевих пенальті. За рахунку 7: 7 забив "залізничник" Віталій Кисельов, а голкіпер харків'ян Юрій Савенко парирував "постріл" херсонця Швидкого. 8: 7 - переміг "Локомотив".

Біля переправи

Команди-учасниці чемпіонату України з хокею завершили друге коло турніру. Як не згадати, що обидва перших раунди календарного першості складалися з спарених зустрічей. Третє коло клуби проведуть у форматі - один поєдинок з кожним з суперників вдома і на виїзді. Стартує він 20 січня.

Завершальні зустрічі другого кола доставили харківської "Юності" нову порцію розчарувань. Відправившись в гості до "Кременчуку", хлопці Вадима Радченко в першому поєдинку зазнали найбільшої поразки поточного чемпіонату. 25: 2 - з таким рахунком відсвяткували перемогу господарі льоду в Кременчуці. У повторному матчі гравці "Юності" знову відзначилися двома закинутими шайбами. Зате пропустили вони у свої ворота лише чотири голи, що варто визнати безсумнівним успіхом - 2: 4.

За результатами першого та другого кіл чемпіонату "Юність" набрала 8 очок і займає останнє, восьме, місце в таблиці. Що до харківського "Витязя", то він з 44-ма набраними балами йде на четвертій позиції. Лідирує "Донбас" (74 очки). Його переслідують київський "Дженералз" (72) і "Кременчук" (70).

Також читайте: