Останній виїзд "Металіста" і кубкові битви волейболістів

2793
"ГХ" підібрав найцікавіші спортивні події найближчих днів.

Волейбол
Кубок України. Півфінал
27-29 листопада. Палац спорту "Локомотив". Початок ігор - о 15:00 та о 17:00 (27 і 28-го), в 11:00 і 13:00 (29-го числа).

У Харкові в неділю вдень (а, можливо, й раніше) стануть відомі два учасники фіналу розіграшу Кубка України з волейболу серед чоловічих команд. На майданчику Палацу спорту "Локомотив" за право зіграти у вирішальній стадії турніру змагатимуться господарі з "Локомотива", їх номінальні дублери з команди "Локомотив-ХГУВФК №1", а також сумської колектив "Хімпром-СумДУ" і "Барком-Кажан" з Львова.

Після чотирьох спарених турів національного чемпіонату серед клубів Суперліги "Локомотив" одноосібно лідирує, маючи в активі вісім перемог. Статус чинного і чемпіона країни, і володаря Кубка робить команду Юрія Філіппова беззастережним фаворитом майбутньої півфінальної стадії. Хто складе "залізничникам" компанію? Питання.

Львів'яни з "Барком-Кажан" займають в Суперлізі друге місце. Це доводить зухвалість новачків "еліти". Сумчани йдуть на п'ятій позиції, але не будемо забувати, що вони - дійові дворазові срібні призери. А що до "Локомотива-ХГУВФК №1", то цій команді під силу стати справжнім відкриттям майбутніх ігор. Своїм виходом у півфінал молоді "залізничники", керовані Анатолієм Янущіком та Андрієм Адамця, свій високий клас вже яскраво засвідчили.

Футбол
Чемпіонат України. Прем'єр Ліга
ФК "Олександрія" - "Металіст" Харків
28 листопада. Олександрія. Стадіон "Ніка". Початок - о 17:00.

Свою заключну виїзну гру в 2015 році "Металіст" повинен буде провести на полі "Олександрії", яка в таблиці Прем'єр-ліги займає восьму позицію (16 очок). У чотирьох останніх домашніх поєдинках, включаючи матч-1/8-й Кубка країни з "Зіркою" з Кіровограда, олександрійці здобули дві перемоги при одній нічиїй і одній поразці. Побили їх вдома тільки гравці донецького "Шахтаря", який разом з "Динамо" лідирує в чемпіонаті. На додаток до цього варто зауважити, що в своєму останньому на даний момент календарному матчі "Олександрія" в гостях обіграла запорізький "Металург" (2: 0).

У харків'ян справи йдуть на порядок гірше. Вони, як і раніше, займають 12 місце (10 очок), ось уже 13 матчів у чемпіонаті країни не можуть виграти, а в дев'яти останніх зустрічах зазнали відразу сім поразок. Нагадаємо, що гра в Харкові в першому колі завершилася внічию 1: 1.

Баскетбол
Чемпіонат України. Суперліга
БК "Дніпро" Дніпропетровськ - БК "Харків"
28 листопада. Дніпропетровськ. Палац спорту "Шинник". Початок - о 15:00.

Харків'янам належить здати складний іспит лідерам Суперліги. Маючи п'ять перемог в активі, дніпропетровці гіркоти невдач в чемпіонаті країни цього сезону ще не пізнали. У трьох останніх поєдинках вони переграли в гостях івано-франківську "Говерлу" (74:67), львівську "Галичину" (76:67) і "Одесу" (105: 43). А стартував "Дніпро" в чемпіонаті з домашніх перемог над "Будівельником" з Києва (67:60) і "Кременем" з Кременчука (91:61).

БК "Харків" займає четверту позицію в таблиці. Чотири своїх останніх матчі харків'яни провели на рідному майданчику, зумівши переграти "Говерлу" (82:71) і "Одесу" (87:62), але поступившись "Галичині" (73:87) і "Кременю" (75:93). А єдину поки виїзну зустріч БК "Харків" провів з запорізької "Хортицею" у стартовому турі чемпіонату і здобув перемогу з рахунком 86:57.

Акробатичний рок-н-рол і бугі-вугі
Чемпіонат України
28 листопада. Палац студентів НТУ "ХПІ". Початок - о 11:00.

Харків люб'язно розкриє свої двері для учасників V-го етапу чемпіонату країни з акробатичного рок-н-роллу і бугі-вугі. Всього на паркеті Палацу студентів Національного технічного університету «ХПІ» (вул. Пушкінська, 79/1), за даними організаторів, повинні будуть продемонструвати свою майстерність порядку 250 спортсменів. Склад учасників - солідний, а значить, і боротьба між ними повинна бути на найвищому рівні. А так як рок-н-рол і бугі-вугі все ж танці, то майбутнє дійство обіцяє масу відмінної настрою і море позитивних емоцій.

Також читайте: