Порадували тільки волейболісти, а Кличко взагалі шокував

2738
"ГХ" - про найцікавішому в житті харківських та українських спортсменів за минулий уїк-енд.

Поразка "Металіста" в актив

Харківський футбольний клуб продовжує своє борсання внизу турнірної таблиці український Прем'єр-ліги. Правда, після чергового фіаско команда Олександра Севідова зробила невеликий шажок вгору.

Як уже повідомляв "ГХ", у виїзному поєдинку 16-го туру "жовто-сині" грали в Олександрії з місцевими "городянами". Виходити на матч гравці команди спочатку відмовилися, поки у них не відбулася телефонна розмова з, судячи з усього, президентом клубу Віталієм Курченко.

"Ухвалили рішення не виходити, - поділився після поєдинку півзахисник команди Олексій Довгий. - Розмови почалися перед" Зорею ". Звали керівництво. Чи не просили, не били в груди: привезіть гроші, хотіли хоч щось почути. Два тижні до кінця чемпіонату, немає світла, опалення. Навіщо побиватися, а раптом травми? ... Ніхто з нами не спілкувався ".

"Все обіцяють, але не отримали ні копійки. Виділяються ж гроші на готель, харчування ... Ми годувальники своєї сім'ї. Почув перший раз голос президента. Зрозуміли, що людина існує. Ніхто не міг достукатися. Наступного тижня пообіцяли почати виплати".

"Сума? Нехай вона залишиться в роздягальні. Якщо сказав, треба виконувати. Свідків було достатньо. Вболівальники все зрозуміли. Хотілося відносини. Ми прагнемо до Європи, а тут таке. Тільки страйком на себе звернули увагу, як раби. Трапився резонанс. Подивимося на реакцію ", - резюмував Довгий.

Вийшовши на гру з півгодинної затримкою, харків'яни, як відомо, програли з рахунком 0: 2. Але як не дивно, після цього вони піднялися вгору: з 12-й позиції перемістилися на 11-ю. Справа в тому, що "Говерла" з Ужгорода, програвши вдома 1: 6 "Шахтарю", погіршила свою різницю м'ячів до "мінус 14". У "Металіста" цей показник дорівнює "мінус 13".

У неділю, 6 грудня, харків'яни домашнім матчем перенесеного 12-го туру з "Чорноморцем" закриють програму офіційних ігор 2015 року.

"Локомотив" на переможній швидкості

Волейболісти харківського клубу в домашньому турнірі 1/2 фіналу розіграшу Кубка України легко розправилися зі своїми суперниками і з першого місця кваліфікувалися до фіналу. Почавши з упевненої перемоги над своїми дублерами з команди "Локомотив-ХВГУФК №1" у трьох партіях (25:18, 25:13, 25:17), підопічні Юрія Філіппова потім настільки ж упевнено розібралися з гостями з сумського "Хімпром-СумДУ" - 3: 0 (25:18, 25:18, 25:16).

У заключний ігровий день "залізничники" проекзаменували львів'ян з колективу "Барком-Кажан". І знову харків'яни перемогли у трьох сетах - 25:18, 25:14, 25:15. Таким чином, за підсумками зустрічей "Локомотив" і "Барком-Кажан", що став другим, завоювали путівки у фінальний турнір Кубка країни.

З другого півфінального квартету, який з'ясовував свої відносини в Дніпропетровську, у фінал пробилися господарі з "Дніпра", які здобули три перемоги, а також команда "Буревісник-ШВСМ" з Чернігова. Володар почесного трофею визначиться наприкінці грудня. З урахуванням того, що "Локомотив" і "Дніпро" брали гри півфінальних груп, а в Чернігові проводився один з чотирьох групових турнірів першого етапу, можна припустити, що фінал прийме львівська команда "Барком-Кажан".

Третя невдача баскетболістів

Баскетбольний клуб "Харків" в черговому поєдинку національного чемпіонату серед колективів Суперліги наніс візит дніпропетровському "Дніпру". Дніпряни з п'ятьма перемогами в активі мали статус одноосібного лідерами турніру. Правда, перед самою грою їх змогла обійти львівська "Галичина", яка здобула свою шосту перемогу в семи зіграних зустрічах.

Не дивно, що на рідному паркеті баскетболісти "Дніпра" зробили все від них залежне, щоб харків'ян переграти. До слова, з трибуни за перипетіями поєдинку найуважнішим чином спостерігав колишній наставник харківського "Металіста", а нині головний тренер футбольного "Дніпра" Мирон Маркевич. 74:58 - з таким рахунком виграли дніпропетровці, чим завдали "Харкову" третьої поразки в чемпіонаті.

Тепер з дев'ятьма набраними очками харків'яни посідають п'яте місце в турнірній таблиці Суперліги. Свій наступний поєдинок вони проведуть 4 грудня на майданчику київського "Будівельника" (10 очок і третя позиція).

Кличко-молодший біт

39-річний український боксер-супертяж Володимир Кличко, відстоюючи свої титули чемпіона світу за версією WBA, WBO і IBF, зазнав першої з 2004 року поразки, поступившись 27-річному британцеві Тайсону Ф'юрі.

Майже весь поєдинок Ф'юрі виглядав краще Кличка-молодшого, який за суперником не встигав і левову частку своїх ударів пускав в нікуди. Англієць само стабільно виконував акцентовані удари, чим завдавав українцеві серйозний збиток. Як підсумок, боксери затратили на з'ясування своїх стосунків всі 12 раундів, покладених регламентом зустрічі. Вирішенням же рефері перемога була одноголосно присуджено Тайсону Ф'юрі - 115: 112, 115: 112, 116: 111.

"Я не вірив, що Ф'юрі зможе мене перемогти, але визнаю, що він був дуже гарний, - заявив Володимир Кличко після бою. - Він виявився занадто швидкий для мене. Я був відмінно готовий до бою, але не зміг знайти в рингу правильну дистанцію . Відчував, що програю. Я не знав, як перемогти. Але у мене є право на матч-реванш. Однозначно буде реванш, але зараз мені треба багато чого усвідомити ".

Слід зауважити, що Кличко-молодший показав у минулому бою найнижчу ефективність в атаці за всю свою професійну кар'єру.

Також читайте: