Харківський "Металіст" в кінці року чекає могила

2480
За борги харківський футбольний клуб буде позбавлений ліцензії.

Голова правління Фонду соціального захисту футболістів та тренерів України Олег Печерний повідомив, в кінці цього року Спортивний суд Лозанни (Швейцарія) розгляне скарги від представників колишніх гравців харківської команди. На підставі претензій за багатомільйонними боргами клубу Сергія Курченка має бути ухвалене рішення про призупинення ліцензії ФК "Металіст", пише MatchDay.

"На даний момент у "Металіста" заборгованості складають більше 30 мільйонів доларів, - заявив Печерний. - Наскільки мені відомо, клуб не хоче розраховуватися не тільки з колишніми гравцями команди, але і з нинішніми. Перед деякими хлопцями борги вже накопичилися за 10 місяців. Я, як представник Едмара та Олега Шелаєва, що грали в Харкові, ще в травні подав документи до Спортивного суду Лозанни. Наш представник повідомив, що засідання з нашого питання відбудеться до кінця нинішнього року, і у зв'язку з тим, що борги у клубу на десятки мільйонів, буде ухвалене рішення про призупинення атестаційної ліцензії "Металіста", що фактично ставить хрест на подальшому існуванні клубу".

"На жаль, але Курченко не хоче не тільки виплачувати борги і платити зарплати нинішнім гравцям команди, але навіть відмовляється вести переговори про продаж клубу, заганяючи його просто в могилу. Складається таке враження, що він просто сам вирішив знищити "Металіст" своїми руками", - резюмував Олег Печерний.

Нагадаємо, в поточному чемпіонаті української Прем'єр-ліги харків'яни посідають 12 місце, маючи в своєму активі 10 очок. Нижче "Металіста" розташовуються тільки "Чорноморець" з Одеси (8 балів) і запорізький "Металург" (3), у якого з початку жовтня припинено фінансування його засновниками.

Також читайте: