Відома екс-харків'янка провалилася в Австралії

3878

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна провально розпочала 2022 рік. 27-річна уродженка Одеси, яка з юнацького етапу своєї кар'єри та до 2020 року представляла у світовій тенісній еліті Харків, сенсаційно програла стартовий матч на турнірі WTA 500 в Аделаїді. Світоліній, яка має 15-й номер у рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA), а також восьмий сіяний номер на турнірі, протистояла маловідома росіянка Анастасія Гасанова (130-та позиція у реєстрі WTA).

Першу партію українка виграла із великим боєм – 7:5. Щоправда, закрила вона її з першого ж сетболу, що свідчило про силу настрою Еліни. Однак у другому сеті Світоліна поступилася 4:6, після чого у третьому «горіла» 1:3. Проте екс-харків'янці вдалося ситуацію на корті вирівняти (3:3). Але це відібрало у неї багато сил, і в ключовий момент партії та матчу Гасанова виявилася переконливішою – 6:3.

Востаннє Світоліна програвала суперниці не з топ-100 світового рейтингу більше року тому, коли поступилася Наді Подороске з Аргентини в 1/4 фіналу Ролан Гаррос-2020.

Нагадаємо, наприкінці грудня Еліна Світоліна представила свій новий тренерський штаб. До нього увійшли тренер латвієць Андіс Юшка, австрієць Гюнтер Бресник як тренер-консультант і тренер з фізичної підготовки Юрій Жураковський. Юшко працював спаринг-партнером і тренером з іншими представницями WTA - Оленою Остапенко (Латвія) та Амандою Анісімовою (США). А Бресник із початку цього року тренує Гаеля Монфіса – чоловіка Світоліної.

«Я у великому передчутті від початку наступного сезону разом із моєю новою командою. Той досвід, який має кожен із них, я впевнена, принесе користь моїй грі. Я відчуваю, що це правильні люди для співпраці на цьому етапі моєї кар'єри», - зізналася Світоліна одразу після презентації своєї нової тренерської команди.

Також читайте: