Хокейне шоу і глінтвейн-естафета

2790
"ГХ" - про найбільш захоплюючих події в спортивному житті Харкова.

Волейбол

Чемпіонат України. Суперліга

"Дніпро" Дніпропетровськ - "Локомотив" Харків

22-23 січня. Дніпропетровськ. Зал ДГАСА. Початок - о 17:00 (22-го) і 11:00 (23-го).

Харківським "залізничникам" після домашньої перемоги над словенським "Кальцитом" (3: 1) в першому матчі 1/8 фіналу європейського Кубка Виклику доведеться ненадовго переключитися на дві зустрічі національного чемпіонату. У таблиці Суперліги у команди Юрія Філіппова є солідний запас перед конкурентами (в її активі 42 очки проти 32-х у львівського клубу "Барком-Кажан", що йде на другій позиції), але це зовсім не означає того, що у виїзних матчах з дніпропетровським "Дніпром" (4-я позиція з 24-ма набраними очками) харків'яни можуть дозволити собі розслабленість. Аж ніяк.

У поєдинках першого кола, які пройшли на початку жовтня в Харкові, "Локомотив" двічі впевнено обіграв дніпропетровців - по 3: 0. Налаштовує на позитив і той факт, що на своєму майданчику "Дніпро" в цьому сезоні обігравав лише "Буревісник-ШВСМ" (5 місце) і "Фаворит" (7 місце), зате двічі поступився "Барком-Кажан" (0: 3 і 2: 3).
Єдине: харків'яни можуть тримати в голові відповідний візит до "кальциту" з Камнік і берегти сили. Нагадаємо, друга гра зі словенцями запланована у "Локомотива" на 27 січня.

Волейбол

Чемпіонат України. Суперліга

"Буревісник-ШВСМ" Чернігів - "Юракадемія" Харків

22-23 січня. Чернігів. Зал ЧНПУ імені Шевченка. Початок - о 16:00 (22-го) і 12:00 (23-го).

Харківська "Юракадемія" в нинішньому чемпіонаті стабільністю результатів не блищить. Як наслідок, вона, начебто, і задніх не пасе, займаючи третю місце (25 очок), а й до лідерів ("Локомотиву" і "Барком-Кажан") не має ніякого відношення. Втім, у "юристів" ще не все втрачено, адже команди Суперліги лише починають друге коло сезону.

"Буревісник-ШВСМ", немає сумнівів, теж хоче піднятися вгору зі свого п'ятого місця (16 очок). Але до "Дніпра" (24 бали) йому далеченько. Це означає, що чернігівці будуть все ж таки займатися вирішенням своїх локальних завдань. Приміром, битися за перемоги в окремо взятих поєдинках. Майбутні зустрічі з "Юракадемією" - з їх числа. Чи жарт! "Буревісник-ШВСМ" очолює Микола Вдячний, під керівництвом якого "юристи" не так вже й давно домоглися всіх своїх основних досягнень в клубній історії.

Футзал

Чемпіонат України. Екстраліга

"Ураган" Івано-Франківськ - "Локомотив" Харків

22 січня. Івано-Франківськ. СК коледжу фізвиховання. Початок - о 18:00

Утримуючи за собою одноосібне лідерство в національній першості, "Локомотив" (39 очок) відвідає Івано-Франківськ, де візьме іспит у місцевого "Урагану" (7-я позиція з 14 балами). У харківському поєдинку першого кола господарі одержали над іванофранківців впевнену перемогу - 7: 4. Малоймовірно, що результат майбутнього поєдинку буде якимось іншим, так як клас команд різниться сильно.

І не варто забувати про те, що до завершення регулярного турніру командам залишилося провести лише два тури. А значить, гравці "Локомотива" повинні зробити все від них залежне, щоб утримати за собою перше місце, відбивши всі нападки з боку львівської "Енергії" (37 очок), яка мріє про перемогу в "регулярке".

Перший зимовий фестиваль "Winter Fest"

23 січня. Лижна база "Темп" (Лісопарк, вул. Батумська, 16).

За запевненням організаторів дійства, в його програму увійдуть відразу кілька видів спорту - лижні гонки, біатлон, гонки на собачих упряжках і скандинавська ходьба. Також буде організована глінтвейн-естафета і крейзі-біатлон. Не можна виключити і того, що дещо оргкомітетом "Winter Fest" припасено в якості подарунка всім гостям та учасникам фестивалю.
Триватиме "Winter Fest" до 18:00, а увінчає його барвисте фаєр-шоу.

Хокей

Чемпіонат України

"Витязь" Харків - "Компаньйон" Київ

23 січня. Харків. "Салтівський лід". Початок - о 15:30.

Після виїзної поразки 4: 7 від донецького "Донбасу" у стартовому матчі третього кола національного чемпіонату харків'янам належить реабілітуватися на своєму льоду в поєдинку з "Компаньйоном". Столична команда, на відміну від "витязів" (4 місце з 44-ма набраними очками), відноситься до аутсайдерів сезону. З 15-ма пунктами вона йде сьомий, випереджаючи лише харківську "Юність" (11 очок).

Виходячи з турнірного розкладу, проблем у команди Віталія Литвиненка з досягненням перемоги бути не повинно. До всього, 11-12 січня суперники вже зустрічалися між собою в Харкові. Тоді обидва матчі з однаковим рахунком 13: 0 виграв "Витязь".

Хокей

Чемпіонат України

ХК "Кременчук" Кременчук - "Юність" Харків

23 січня. Кременчук. СК "Айсберг". Початок - о 13:00.

Другу половину регулярного сезону тінейджери "Юності" почали хвацько: на своєму льоду вони впевнено здолали київський "Рапід" - 6: 2. Виграш поліпшив турнірний багаж команди, підняв молодим гравцям настрій, але на їх позиції в таблиці ніяк не вплинув - вони, як і колись, знаходяться на восьмій позиції.

Що до "Кременчука", то він третій (70 очок). Попереду кременчужан вже згадуваний "Донбас" (77) і "Дженералз" (75). Навряд чи до фінішу сезону найближчий опонент молодих харків'ян поміняє свою поточну позицію на якусь іншу. Але він вже точно не буде розкидатися очками в домашніх матчах з колективами калібру "Юності". Доведення? У двох заключних зустрічах другого кола "Кременчук" двічі без питань обіграв "Юність" - 25: 2 і 4: 2.

Хокей

Хокейне шоу "Зірки на льоду"

24 січня. Харків. Площа Свободи. Каток Roshen. Початок - о 18:00.

На відкритій ковзанці, який працює на головній площі міста, організатори поєдинку запропонують харків'янам барвисте шоу за участю кращих гравців аматорського хокейного клубу "Арсенал". Крім безпосередньо матчу, також будуть проведені майстер-класи.

Організатори зустрічі запевняють, що будь-який бажаючий зможе спробувати себе в якості професійного хокеїста і взяти участь у різних конкурсах.

Також читайте: