Харківські баскетболісти побили київських

1852
БК "Харків" в календарному матчі Суперліги вирвав перемогу у столичного "Будівельника".

Виїзний поєдинок чемпіонату України серед колективів Суперліги з київського "Будівельника" легкої прогулянки харків'янам не обіцяв. На своєму майданчику команда Володимира Коваля в нинішньому сезоні здобула три перемоги у трьох поєдинках. Завдяки цьому "Будівельник" йшов в таблиці на третій позиції, в той час як "Харків" займав п'яте місце.

По закінченні трьох чвертей харків'яни знаходилися в ролі наздоганяючих господарів - 56:59. Але обнадіювало те, що третій десятихвилинку гравці "Харкова" виграли (20:17). На щастя, заключна частина матчу вдалася харківським баскетболістам буквально "на ура". Здобувши в ній перемогу з рахунком 23:15, БК "Харків" відсвяткував і підсумкову перемогу - 79:74.

Запорукою успіху харків'ян стала відмінна гра їх плеймекера Павла Цепіча в заключній чверті матчу. У підсумку зустріч захисник завершив з 17-ма набраними очками, а також шістьма результативними передачами і шістьма підбираннями. Крім Цепіча відзначилися ще Владлен Бережний (18 очок і 5 підбирань) і Геннадій Дзюба (11 пунктів).

Перегравши "Будівельник", харків'яни набрали 11 очок і завершили перше коло регулярного чемпіонату на третій позиції. Лідирує в Суперлізі "Галичина" зі Львова, у якої 13 балів.

Також читайте: