Харків чекає льодове дербі

2638
"ГХ" - про головні події майбутнього уїк-енду в житті Харкова.

Хокей

Чемпіонат України

"Витязь" Харків - "Юність" Харків

29 січня. Харків. "Салтівський лід". Початок - о 11:45.

Нова очна зустріч двох харківських дружин несе в собі лише статичний ажіотаж. Навряд чи результат матчу викликає у когось хоч якісь сумніви, а значить, і боротьба на льоду повинна пройти по очікуваному сценарієм. "Витязь" в турнірній таблиці чемпіонату займає четверте місце і знаходиться в кроці від юридичного оформлення путівки в плей-офф. "Юність" ж йде на останній, восьмий, позиції.

Полярність турнірних досягнень команд і є тим чинником, який підвищеної напруги в майбутньому поєдинку не обіцяє.

І все ж, гарної інтриги хочеться. Виходячи з цього, зауважимо, що молоді підопічні Вадима Радченко останнім часом трохи поліпшили свою командну гру (і не в останню чергу за рахунок гравців, які прийшли в "Юність" не так давно). Можливо, у грі проти земляків, які перебувають на ще кращому ходу ("Витязь" може взяти третій поспіль перемогу), тінейджерам це якось і допоможе.

Волейбол

Чемпіонат України. Суперліга

"Юракадемія" Харків - "Фаворит" Лубни

29-30 січня. Харків. СК Юридичної академії. Початок - о 16:00 (29-го) і 12:00 (30-го).

"Хімпром-СумДУ" Суми - "Локомотив" Харків

30-31 січня. Суми. СК "Олімп". Початок - о 16:00 (30-го) і 12:00 (31-го).

Дев'ятий за рахунком ігровий день національного чемпіонату може вийти досить-таки непростим для обох харківських колективів.

"Юракадемія", що йде третьої (31 очко), прийме на своєму майданчику головних аутсайдерів сезону з "Фаворита" (восьма позиція в таблиці з чотирма очками в активі). По ідеї, проблем у "юристів" не повинно виникнути ніяких, і дві чергові перемоги повинні відправитися до них в актив. Але, з іншого боку, "Юракадемія" в цьому чемпіонаті ой як нестабільна.

Лідерів ж сезону - харківських "залізничників" - очікує далеко не банальний візит до Сум до місцевих "хімікам". Команда у Миколи Пасажіна, який, будучи гравцем, не один рік відіграв у формі "Локомотива", останні два роки ставала срібним призером чемпіонату. Зараз справи у неї йдуть не кращим чином (п'яте місце), але адже потенціал залишився. До того ж, на руку сумчанам може зіграти фізична втома харків'ян. Тиждень тому вони провели два календарних матчу чемпіонату з дніпропетровським "Дніпром", потім в Словенії їх чекав матч-відповідь 1/8 фіналу європейського Кубка Виклику, а тепер - вояж до Сум. Єдине: "залізничники" Юрія Філіппова повинні бути емоційно на коні. Як-не-як, а словенський "Кальцит" з Камнік вони змогли прибрати зі свого шляху (після поразки 0: 3 вони взяли верх в "золотому сеті" - 17:15) і вийшли у чвертьфінал єврокубка. Там їх чекають зустрічі з російським клубом "Факел" з Нового Уренгоя.

Футбол

Товариський матч

"Металіст" Харків - "Адміра Ваккер" Австрія

29 січня. Туреччину. Початок - о 17:00.

На передсезонному зборі в Туреччині підопічні Олександра Севідова поєдинком з австрійцями почнуть програму своїх контрольних спарингів. Про цінність і важливості майбутнього матчу говорити не доводиться. У період підготовки до офіційних поєдинків сезону результат, як відомо, не є наріжним каменем. До всього, це буде лише перша гра "Металіста" в 2016 році. Нагадаємо, через халатне ставлення побіжного чинного президента і власника клубу Сергія Курченко до забезпечення життєдіяльності команди вона цієї зими переживає чергову (яку вже за рахунком після від'їзду з Харкова Мирона Маркевича?) Реінкарнацію. І цікаво: що ліпить зараз Севідов з наявних у наявність виконавців?

Легка атлетика (біг)

Park Run Training

30 січня. Харків. Парк імені Горького. Початок - о 11:00.

Усі харківські любителі бігу, та й просто шанувальники активного способу життя, отримають можливість перевірити свої сили і можливості в змагально-тренувальному заході. Організатори Park Run Training, який візьме старт у полів Парка імені Горького, запропонують на вибір відразу п'ять дистанцій - 3, 6, 9, 12 і 15 км. Їх учасники долатимуть по 3-кілометровому колу.

Відмінним підмогою бігунам стануть пейсмейкер, які поведуть за собою групи відразу в п'яти темпових режимах - від 4: 00 / км до 7: 00 / км. Загалом, буде суцільне роздолля, в якому чільним стане олімпійський принцип: "Головне не перемога, а участь!". До того ж, не будемо забувати, що залишається все менше і менше часу до одного з головних бігових стартів року в Харкові - третій Міжнародного марафону. Відбудеться він, як відомо, 9 квітня (реєстрація на нього в самому розпалі), а Park Run Training можна сміливо розцінювати одним з етапів підготовки до нього.

Також читайте: