Харків зустрічає Кубок Лева і європейську бронзу

2555
«ГХ» - про найцікавіше з життя харківських та українських спортсменів за минулий уїк-енд.

Збірна України вже в плей-офф

Чоловіча національна збірна України з футболу зробила черговий крок до путівки у фінальну частину чемпіонату Європи 2016 року, який проходитиме у Франції. У домашньому матчі з командою Білорусі підопічні екс-наставника харківського «Металіста» Михайла Фоменка здобули впевнену перемогу з рахунком 3:1. Голами у першому таймі поєдинку відзначилися Артем Кравець, Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка, який реалізував пенальті.

Перемігши, українці набрали 15 очок і посідають у групі С європейської кваліфікації третє місце. Лідирують же збірні Іспанії та Словаччині (по 18 пунктів).

Нагадаємо, дві кращі команди групи отримають прямі путівки на Євро-2016. Третя збірна турнірної таблиці візьме участь у плей-офф або ж стане володаркою заповітної путівки, якщо покаже найкращий результат серед усіх команд, що посіли треті місця в групах. Поки Україна вже гарантувала собі місце в плей-офф, але все ще зберігає шанси на позицію в дуеті лідерів.

Свій наступний матч «синьо-жовті» проведуть у вівторок, 8 вересня, в гостях зі словаками.

«Кубок Лева» в колекції «залізничників»

Чоловічий волейбольний клуб «Локомотив» став переможцем передсезонного міжнародного турніру, який проводився у Львові. У стартовому поєдинку «Кубка Лева» підопічні Юрія Філіппова легко впоралися з румунським клубом «Петронямц» - 3:0 (25:17, 25:20, 25:17). Далі харків'яни здолали поляків з команди «Слепск Сувалки» - 2:1 (21:25, 25:19, 25:19), але поступилися їх співвітчизникам з «Кампер-Вишком» - 1:2 (19:25, 23:25 , 28:30).

У фіналі «залізничники» зустрілися з господарями турніру з львівської команди «Барком-Кажан». Поєдинок вийшов довгим, напруженим, але захоплюючим. Для визначення найсильнішого суперники провели на майданчику спорткомплексу «Галичина» всі п'ять партій. Лише на тай-брейку перемогу відсвяткували волейболісти «Локомотива» - 3:2 (24:26, 25:27, 25:19, 26:24, 15:13).

Кіпріотська «бронза»

Тим часом в Ларнаці на Кіпрі завершилася першість Європи U-20 з пляжного волейболу. Харків'яни Олег Плотницький та Ілля Ковальов з «Локомотива» виграли бронзовий комплект медалей.

У півфіналі наша пара поступилася норвезькому дуету Мовляв/Бернтсен - 1:2 (14:21, 21:13, 11:15). Незважаючи на невдачу, в українців залишився шанс на завоювання «бронзи», і вони ним скористалися. У поєдинку за третє місце Плотницький і Ковальов впевнено здолали фінську пару Сирен/Маатттанен - 2:0 (21:17, 21:13).

«Звичайно, поразка від норвежців у півфіналі стала дуже неприємним для нас і для нашого тренера Валерія Самодая, - наводить слова Олега Плотницького офіційний сайт Європейської конфедерації волейболу. - Але коли той матч завершився і став історією, ми сконцентрувалися на наступній грі. У нас був ще шанс отримати медаль, і ми ним скористалися. Приємно, що змогли завоювати ще одну нагороду в колекцію нашої пари. Нагадаю, торік ми виграли срібну медаль на чемпіонаті світу серед юнаків до 19 років».

«Металіст» розім'явся на своїй молоді

Основний склад футбольного клубу «Металіст», заповнюючи паузу в чемпіонаті України через проведення вищезазначених матчів європейської кваліфікації Євро-2016, на клубній базі в селищі Високий провів товариський поєдинок з молодіжним складом клубу.

Матч завершився непростою перемогою підопічних Олександра Севідова - 3:2. Голами у лавах «основи» відзначилися Прийомов (з пенальті), Рудика і хорватський форвард-новачок харків'ян Родич. До честі гравців «молодіжки» бій старшим вони дали на славу і могли досягти іншого результату, якщо б Бойчук реалізував 11-метровий.

Нагадаємо, у чемпіонаті країни серед команд Прем'єр-ліги «Металіст» з 7-ма очками в активі йде на восьмій позиції, а команда U-21 у молодіжній першості України з аналогічним «багажем» посідає десяте місце.

Розгромний подарунок до дня народження

«ГХ» по гарячих слідах вже розповів про перемогу харківського футзального клубу «Локомотив» у стартовому турі нового чемпіонату України. Нагадаємо, «залізничники» у Херсоні не дали шансу новачкам елітного дивізіону з команди «Продексім» - 7:1. Дубль оформив Овсянников, а Рогачов, Бондар, Олександр і Дмитро Сорокіни, а також Шотурма відзначилися по одному разу. Ця перемога стала відмінним подарунком наставнику харківського колективу Євгена Ривкіна до дня народження, який він відзначає сьогодні, 7 вересня.

Вигравши, «Локомотив» відразу вийшов на перше місце в турнірній таблиці. Крім харків'ян з перемог чемпіонат також почали хмельницький «Спортлідер+», «Приват» з Кривого Рогу і львівська «Енергія».

Також читайте: