Харків'яни стали жертвою суддівського свавілля

1904
ФК "Геліос" постраждав від арбітра і волають до справедливості.

У 13-му турі першості України серед колективів першої ліги "сонячні" грали в Кривому Розі з місцевим "Гірником". Поєдинок приніс нічию 1:1, але завершував його "Геліос" вдесятьох. На 78-й хвилині з поля був вилучений півзахисник команди Ігор Луценко.

"Протягом практично всього матчу наша команда володіла ініціативою, - розповів після закінчення поєдинку клубній прес-службі президент "Геліоса" Олександр Гельштейн. - І це, повірте, не поверхнева оцінка гри, її підтвердить статистичний розбір поєдинку - ми більше, ніж суперник, володіли м'ячем, створили більше реальних гольових моментів і більше домінували. Особливо яскраво наша перевага проявилася в першому таймі, який ми майже повністю провели на половині поля "Гірника". Пропущений гол? Це була якась безглузда випадковість. Те, що ми ще до перерви відігралися, а також не використали ряд відмінних моментів, щоб забити ще, підтверджує нелогічність забитого господарями м'яча".

"Що сталося у другому таймі? Вже вкотре нам доводиться звертати увагу на те, що у Першій лізі зустрічаються абсолютно непрофесійні арбітри. Ці "сліпі" судді вже пристойно набридли. Сьогодні не тільки головний арбітр матчу, а і вся його бригада, провели останні півгодини матчу бездарно, і своїми рішеннями вплинули як на хід гри, так і на весь підсумковий результат поєдинку. Ще в першому таймі була залишена без уваги гра рукою у когось із господарів в небезпечній близькості від штрафної "Гірника", а може - і в штрафний, а на останніх хвилинах матчу у Кравченка, коли він тікав один на один, був зафіксований офсайд, якого не було і в помині. А вилучення з поля Ігоря Луценка - це верх знущання. Червоної картки там взагалі не було. Навіть, якщо арбітр не побачив епізод повністю, то він міг розраховувати на допомогу свого асистента, і обмежитися максимум винесенням попередження. Однак цього не сталося, і Луценко незаслужено залишив поле. Повторюся: червоної картки там не було".

Солідарність з власником "Геліоса" проявив і головний тренер харків'ян Сергій Сізіхін. "На жаль, на перший план в матчі вийшли арбітри, - заявив наставник. - Я не скажу, що було упереджене суддівство. Вони допускали помилки як в бік "Гірника", так і у бік "Геліоса". Ну, а вилучення - це взагалі з розряду нонсенсу. Арбітр, судячи з усього, трактував момент, як небезпечна гра з ризиком нанесення травми. Але яка ж це небезпечна гра, коли наш футболіст гравця "Гірника" навіть не бачив? Та й діяв він не так вже небезпечно, щоб можна було видаляти його з поля і залишати нас вдесятьох. Це була дуже груба помилка, яка, на жаль, зіграла свою роль у тому, що сьогодні була зафіксована нічия".

За наявною у "ГХ" інформацією, "сонячні" мають намір шукати правди в Контрольно-дисциплінарному комітеті Федерації футболу. Вони подали апеляцію на видалення Луценка.

Тим часом, вже в четвер, 22 жовтня, "Геліос" чекає домашня гра з київською "Оболонню-Бровар". Гра відбудеться на стадіоні "Сонячний" (П'ятихатки). Початок - о 16:00. "Пивовари" в таблиці з 26-ма набраними очками займають друге місце, харків'яни ж ідуть на п'ятій позиції (21 очко).

Також читайте: