Єднання "Металіста" в піке і чемпіонська швидкість "Локомотива"

2185
«ГХ» - про найцікавіше в житті харківських спортсменів за минулий уїк-енд.

"Металіст": все нижче і нижче

Харківський футбольний клуб не втримати. Команда Олександра Севідова продовжує своє занурення вниз турнірної таблиці чемпіонату України. У 13-му турі, матчі якого припали якраз на Хеллоуїн, "жовто-сині" грали в Києві з чемпіонами країни з "Динамо" і зазнали поразки з рахунком 0: 2.

До честі гравців "Металіста", вони билися відчайдушно проти динамівців, які діяли з оглядкою на те, що в найближчу середу їм проводити матч групового етапу Ліги чемпіонів проти лондонського "Челсі". На жаль, сили команд виявилися далеко нерівні. Програвши, "металісти" зазнали п'яту невдачу в чемпіонаті, довели серію своїх матчів без перемог до 11-ти і опустилися вже на 12-у позицію в таблиці.

"Пред'явити своїм футболістам мені нічого, де могли, вони билися і старалися. Де вони знаходять внутрішні резерви - незрозуміло. Незважаючи на складну ситуацію, ми намагаємося виправити її, але не все від нас залежить", - заявив після матчу наставник харків'ян Олександр Севідов.

Гра "Металіста" в Києві ознаменувалася актом єднання колективу зі своїми вболівальниками. Останні по ходу матчу намагалися якісно підтримувати своїх улюбленців, але не упустили можливість "спалити півня" - надівши спеціально приготовлені для цього футболки, потім фанати їх дружно спалили, ніж висловили презирство власникові клубу Сергію Курченко. Ну а після фінального свистка свої футболки отримали гравці команди.

Нічийний синдром "Геліоса"

Команди Першої ліги футбольної першості, включаючи харківський "Геліос", дісталися до екватора сезону. Правда, "сонячні" середину дистанції ще не подолали, оскільки мають в запасі відкладений матч з маріупольським "Іллічівцем". Формально заключну гру першого кола підопічні Сергія Сізіхіна провели в Комсомольську з "Гірником-Спорт". Незважаючи на велику перевагу над господарями, масу створених моментів біля їхніх воріт, харків'яни були змушені задовольнятися нічиєю - 1: 1. Це вже сьома світова колективу в турнірі.

Як наслідок, маючи в активі 22 бали, "Геліос" йде на шостій позиції в ліги. Квартет лідерів першості трохи попереду: "Зірка" і "Оболонь-Бровар" мають по 30 очок, "Черкаський Дніпро" і "Гірник" - по 27.

"Залізничники" на чемпіонському ходу

Футзальний "Локомотив" набрав в національному чемпіонаті воістину крейсерську швидкість і готовий на своєму шляху смітать будь-кого. Це, в принципі, і не дивно, адже за курсом у команди Євген Ривкіна золоті медалі, а попутно вони готуються до виступу в основному турнірі розіграшу Кубка УЄФА.
Ось і в черговому домашньому матчі "Локомотив", хоч і програвав з рахунком 0: 2 гостям з івано-франківського "Урагану", зате в підсумку домігся комфортної перемоги з рахунком 7: 4.

Виграш дозволив "локомотівцам" набрати 21 очок з 21-го можливого і вперше в сезоні вийти в чисті лідери чемпіонату. Справа в тому, що їх головний конкурент - львівська "Енергія" - програв у Херсоні новачкам Екстра-ліги з "Продексіма" (3: 4). У львів'ян в активі 18 пунктів при тому, що вони провели на одну гру більше.

4 листопада на своєму майданчику "Локомотив" поміряється силами з криворізьким "Приватом", який посідає передостаннє - восьме - місце в таблиці (4 очки). Після цього хлопці Ривкіна зосередяться на цілеспрямованій підготовці до ігор в Кубку УЄФА (10-13 жовтня).

Недружній візит "Юності" в Дружковку

У національному чемпіонаті України з хокею харківські команди "Витязь" і "Юність" провели матчі шостого спареного туру. "Витязі", як уже повідомляв "ГХ", у Білій Церкві добилися двох перемог над місцевим "Білим Барсом" і змогли сісти супернику на хвіст в турнірній таблиці. Харків'яни з 17-ма очками йдуть на п'ятому місці, а білоцерківці розташувалися акурат перед ними з 19 пунктами.

У лідерах таблиці київський "Дженералз" (31 очко), «Кременчук" (30) і "Донбас" (29). Донеччани в двох домашніх поєдинках влаштували формений прочуханку харківським тінейджерам з "Юності". У першій грі "Донбас" виграв з рахунком 13: 0, а в другій - 23: 0, ніж встановив рекорд результативності поточного чемпіонату в окремо взятому матчі.

Нагадаємо, перед іграми "Юності" з "Донбасом" на тренерському містку харківської команди була проведена перестановка. У відставку був відправлений Валерій Пляшешнік, під керівництвом якого колектив програв восьмій зустрічей, зате домігся однієї перемоги в овертаймі і один раз в додатковий час програв (різниця шайб була 28-86).

Також читайте: