Чемпіонська заявка "Олімпу", нічийні синдроми "Металіста" і "Геліоса"

2371
"ГХ" - про найцікавіше в житті харківських спортсменів за минулий уїк-енд.

Крок до 10-го трофею

Харківський регбійний клуб "Олімп", що є дев'ятикратним чемпіоном України з регбі-15, зробив вагому заявку на черговий успіх на національній арені. У першому матчі фінальної серії сезону підопічні Валерія Кочанова зустрічалися в Одесі з місцевим клубом "Кредо-1 963".

Гра вийшла дуже напруженою і по-справжньому бойовою. Протистояння двох кращих команд чемпіонату за підсумками попереднього етапу нагадувало справжні гойдалки. Ведучи в рахунку 9: 6 після першої половини зустрічі, на початку другої харків'яни дозволили одеситам вийти вперед. Втім, незабаром "олімпійці" повернули собі лідерство і зберегли його до завершення поєдинку. 17:15 - переміг "Олімп".

14 листопада в Харкові команди проведуть матч фінальної серії. Нагадаємо, рік тому в аналогічному фінальному бої чемпіонату команда Кочанова перемогла в Одесі (17: 9), але у себе вдома програла (18:20), що, втім, не завадило їй завоювати чемпіонські нагороди.


За сценарієм "залізничників"

Харківські чоловічі волейбольні колективи "Локомотив" і "Юракадемія" в рамках третьго туру чемпіонату України у Суперлізі провели дві очні зустрічі. До них земляки-суперники підійшли у ранзі лідерів сезону, так як на старті турніру здобули по чотири перемоги. Обидві ігри, що відбулися на майданчику "юристів", засвідчили перевагу "залізничників".

Перша партія першої зустрічі порадували шанувальників "Юракадемії" - господарі перемогли 25:22. Як виявилося, це був їхній єдиних локальний у двох зустрічах. Три наступні сети першої гри завершилися на користь "Локомотива" (25:19, 25:21, 25:19), який і здобув підсумкову перемогу - 3: 1.

Друга гра і зовсім вийшла для діючих чемпіонів країни те хорошою розминці. 25:16, 25:16, 25:15. Боротьба на майданчику була лише епізодично, і все завершилося комфортної перемогою підопічних Юрія Філіппова, які вийшли в одноосібні лідери чемпіонату. "Юракадемія" опустилася на третю позицію, пропустивши вперед "Барком-Кажан" зі Львова.

"Металіст" на внепобедной хвилі

Харківський футбольний клуб продовжує свою ходу по турнірній дистанції чемпіонату країни без перемог. У 14-му турі Прем'єр-ліги хлопці Олександра Севідова зустрічалися у Львові з місцевими "Карпатами". Суперник для "жовто-синіх" був знаковим, адже саме після виграшу у нього в першому турі сезону (2: 0) вони потрапили в смугу невезіння і ось вже 12-ть зустрічей ніяк не можуть домогтися успіху.

У кінцівці першого тайму поєдинку на полі львівської арени "Україна" харків'яни повели в рахунку. Прийомов здорово зіграв "другим темпом" і провів свій вже п'ятий гол у чемпіонаті -1: 0.

Відігралися львів'яни на початку другої 45-хвилинки. Голодюк не без допомоги рикошету зміг пробити Худжамова. Сталий результат зберігся до фінального свистка - 1: 1. Це вже сьома нічия "Металіста" в нинішньому чемпіонаті. Маючи в активі 10 очок, харків'яни посідають 12 місце в турнірній таблиці. Лідирують "Шахтар" і "Динамо", у яких по 34 бали.


Нічийний синдром "Геліоса"

У першості України з футболу серед клубів Першої ліги харківський "Геліос" демонструє ще більшу миролюбність, ніж премьерліговий "Металіст". Ось тільки на відміну від команди Севідова, справи у "сонячних" у турнірній таблиці йдуть краще. У 16-му турі сезону підопічні Сергія Сізіхіна грали в гостях з "Черкаським Дніпром".

Незадовго до перерви господарі, провівши швидку контратаку, домоглися успіху. Після цього вони робили все можливе, щоб порався зберегти. Як могла і чим могла господарям у цьому допомагала вся суддівська бригада на чолі з Сергієм Скрипак з Київської області. Нагадаємо, що цей рефері за підсумками попереднього сезону був відсторонений від суддівства в Прем'єр-лізі і відправився на перекваліфікацію в перший дивізіон. До честі гравців "Геліоса", у битві "14 проти 11-ти" вони все ж змогли взяти верх. На 86-й хвилині точний удар Іванко з передачі Агапова приніс харків'янам нічию - 1: 1. Це вже восьма світова "сонячних".

Набравши 23 очки, "червоно-чорні" продовжують йти на шостій позиції в таблиці. Лідирує у Першій лізі "Зірка" з Кіровограда (33 пункти). У середу, 11 жовтня, "сонячні" на своєму полі у відкладеному матчі 12-го туру візьмуть маріупольський "Іллічівець". Початок гри, яка відбудеться на стадіоні "Сонячний", в 15:00. Вхід вільний.

Також читайте: