Белградская трагедія українців

2342
Доля національної збірної зважилася на останній секунді.

Футзальна збірна України в 1/4 фіналу чемпіонату Європи, який проходить в столиці Сербії, програла господарям, пропустивши м'яч за секунду до завершення основного часу матчу.

11 тисяч глядачів, що зібралися на трибунах "Арени Белград", стали свідками фантастичного поразки української команди, в заявку якої на турнір, нагадаємо, входять відразу дев'ять гравців харківського клубу "Локомотив". Вже на 2-й хвилині поєдинку серб Коціч вивів господарів Євро вперед - 1: 0. Відігралися "синьо-жовті" на 24-й хвилині зустрічі. Микола Грицина з львівської "Енергії" відновив паритет у рахунку - 1:1.

Розв'язка в матчі наступила на останній секунді основного часу. Капітан Сербії Періч, здалося, навмання накинув м'яч до штрафної українців на Шимич і той сходу пробив точно поверх голкіпера Іваняка в дальній кут - 2: 1. Серби вперше в історії вийшли в півфінал чемпіонату Європи, а для команди України 1/2 фіналу турніру, починаючи з 2005 року, знову залишилася на замку.

"Неймовірно прикро програти за 0,3 секунди до кінця, - зізнався після гри убитий гіркотою поразки головний тренер збірної України Олександр Косенко. - У нас просто не було часу, щоб якось відповісти супернику. Сьогодні просили хлопців боротися з першої секунди до останньої . на жаль, не вийшло. Ми не реалізували свої моменти і поплатилися за це. З кожним промахом падала впевненість гравців в своїх силах. Якби вдалося забити другий м'яч, матч вийшов би зовсім іншим".

Також читайте: