За "договорняки" відтепер - реальний тюремний строк

2158
Верховна Рада прийняла Закон про боротьбу з корупцією в спорті.

Отримавши підтримку 243 депутатів, отримав право на життя законопроект під № 2243 про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень.

Ініціатива прийняття такого Закону виходила від нинішнього керівництва Федерації футболу України на чолі з її президентом Андрієм Павелко.

"Прийнято законопроект, який поставить Україну в один ряд з провідними футбольними державами Європи, - заявив Павелко виданню Champion. - Законопроект прийнятий одноголосно (насправді було два голоси проти при двох утрималися і 61-м депутатів не голосувати, але зареєстрованому в залі. - прим. "ГХ"), і з сьогоднішнього дня починається не тільки боротьба з договірними матчами, але й кримінальна відповідальність для всіх учасників та організаторів таких поєдинків, а саме реальний термін укладених або великі грошові стягнення".

"Також у ФФУ було прийнято рішення про розгляд всіх випадків відомих договірних матчів в Україні, і цей закон дасть поштовх для їх розслідування", - підсумував Андрій Павелко.

Нагадаємо, тільки за підсумками попереднього футбольного сезону 2014/2015 рр. Комітет з етики та чесної гри Федерації футболу України "визнав три поєдинки, як відбулися із вчиненням дій з маніпулювання результатом матчу".

Також читайте: