Ювілейне засідання суду у справі Кернеса

2223
У Київському районному суді міста Полтави відбулося десяте судове засідання.

Під будівлею суду за п'ятнадцять хвилин до початку засідання зібралися люди з плакатами та прапорами. Однак, за словами очевидців, їх було значно менше, ніж у попередні рази. Крім цього, не були помічені харківські громадські працівники і музичне обладнання.

Нагадаємо, що під час минулого слухання суддя Андрій Антонов заявив, що засідання не відбудеться, якщо з вулиці буде доноситися музика.

Адвокати обвинувачених і потерпілих продовжили подавати клопотання і скарги. Зокрема, адвокат харківського мера Геннадія Кернеса Лідія Ізовітова знову зачитала скаргу на публікації в ЗМІ заяв міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова в соціальних мережах.

При цьому представники прокуратури впевнені, що заяви Авакова виходять за рамки процесу, і адвокати Кернеса можуть окремо звернутися до суду з позовом про захист честі і гідності їхніх підзахисних.

Суддя Андрій Антонов задовольнив клопотання з боку обвинувачених і залучив до матеріалів справи скаргу адвокатів з приводу публікацій міністра МВС.

Крім цього адвокати Кернеса подали клопотання, яке стосується заміни прокурорів. Причиною вони назвали, що прокурори «ходять до суду, коли хочуть, склад їх варіюється і документів про причину відсутності вони не надають». Прокурори на заяви захисту відповіли, що згідно з законом старший групи прокурорів встановлює, хто братиме участь у судовому процесі.

О13:00 суддя Антонов почав зачитувати обвинувальний акт. Згідно з ним Геннадію Кернесу і його охоронцям пред'явлені звинувачення за такими статтями: незаконне позбавлення волі, тортури, погроза вбивством. Обвинувачені своєї провини не визнали. При цьому Геннадій Кернес впевнений, що справа проти нього сфабрикована.

Адвокат Кернеса Андрій Циганков вніс клопотання про залучення в якості свідка глави МВС Арсена Авакова. Дане клопотання суддя відхилив, але не заперечує, що у разі необхідності, міністра МВС викличуть як свідка.

Наступне засідання у справі Кернеса попередньо призначено на 11 ранку 19 жовтня. Причому, остаточна дата буде названа пізніше. Як наголошується, можливою причиною перенесення призначеної дати може бути відрядження судді.

Також читайте: