Танці навколо прем'єрського крісла. Вистава або домовленість

2187
Експерти поділилися з «ГХ» своїм баченням політичної ситуації.

Говорячи про «недовітставку» прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, експерти не виключають можливості «договорняка».

«У наявності факт політичних домовленостей між Кабміном і депутатами», - упевнений політолог Валерій Рубан.

За його словами, в країні склалася патова ситуація, яка буде характеризуватися зниженням рівня економіки.

«Кабмін, що втратив довіру як населення, так і депутатів, не може проводити реформи. Іншими словами, до осені Арсеній Яценюк залишиться прем'єр-міністром, але в країні не буде ніякого розвитку», - каже Валерій Рубан.

Не виключає експерт і ймовірність дострокових виборів.

«Це буде залежати більшою мірою від стану економіки», - підсумував політолог.

Солідарний зі своїм колегою і політолог Валерій Дудко.

«Зрозуміло, нестача раніше заявлених голосів свідчить про певні домовленості серед політиків. І чутки про те, що депутатам за відмову підтримати відставку уряду платили мільйон доларів, явно небезпідставні, - упевнений експерт. - Фактично ми стали свідками вистави, розіграної мільйонерами».

Як зазначає Валерій Дудко, ситуація, що склалася, призведе до того, що протягом півроку ефективність роботи Верховної Ради буде на нулі.

Говорячи про можливість перевиборів, експерт зазначив, що така ймовірність досить висока. І тут все залежить від складу коаліції.

«Якщо коаліція руйнуватиметься, то цілком можливі перевибори», - впевнений Валерій Дудко.

Тим часом фракція «Батьківщина» вже вийшла з коаліції. Лідер партії Юлія Тимошенко закликала народних депутатів, які вболівають за країну, покинути лави цієї «фасадної» коаліції.

Оголосила про екстрений збір і фракція «Об'єднання «Самопоміч». На завтра, 18 лютого, заплановано надзвичайне засідання керівництва партії «в зв'язку з олігархічним переворотом, який відбувся в Україні».

Також читайте: