Судові баталії: справа Кернеса триває

1964
Наступне засідання відбудеться 25 січня.

У Київському районному суді Полтави продовжують заслуховувати депо Харківського міського голови Геннадія Кернеса. На засіданні були відсутні один з потерпілих Олександр Кутянін і захисниця мера Лідія Ізовітова.

Під час слухання захисники Геннадія Кернеса продовжили допит потерпілого Сергія Ряполова. Він тривав близько трьох годин. Адвокати Кернеса намагалися з'ясувати, чи погрожував потерпілому їх підзахисний.

«Ні, не погрожував. Подібних дзвінків або смс особисто від нього мені не надходило. На електронну пошту теж», - зазначив Сергій Ряполов.

Незважаючи на це, Ряполов стверджує, що йому погрожував якийсь чоловік з манерою поведінки «зека».

«Мені він сказав, що мене розчавлять», - продовжив він.

Однак, чому потерпілий вирішив, що йому погрожує градоначальник Харкова, адвокати так і не зрозуміли. Варто відзначити, що під час допиту потерпілого, у нього поцікавилися про характерність травм, які він отримав, для згвалтування.

«Ні, але я так бачу, Ви в цьому краще розбирається. Як я можу оцінювати та коментувати деталі травм, якщо я не медик», - заявив потерпілий Сергій.

Як зазанчив Геннадій Кернес, потерпілий Ряполов поводиться в суді по-хамськи.

«Він зараз веде себе по-хамськи. Кого він взагалі називає «шістками»? Прошу зробити йому зауваження», - сказав Кернес.

Адвокати Кернеса подали клопотання про притягнення потерпілого Ряполова до адміністративної відповідальності за хамську поведінку в залі суду. Також вони просять про відвід прокурора Ганілова.

Також на засіданні почали допит охоронця мера Сергія Марчука. Нагадаємо, що це шосте заслуховування по суті справи Кернеса. Наступне засідання призначили на 25 січня.

Також читайте: