Суд над Кернесом. Активіст проніс в зал небезпечну речовину (Доповнено)

2920
У Київському райсуді Полтави триває шосте засідання у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса.


Обстановка навколо будівлі суду стала вже традиційною. Кілька десятків харківських та полтавських активістів зібралися там задовго до початку засідання, співали пісні і викрикували різноманітні кричалки, у тому числі образливі.

На початку засідання до зали суду зайшов харківський активіст Валентин Бистриченко з мікрофоном і гучномовцем, виконав гімн України, кілька нецензурних кричалок, а після зауваження судді про порушення порядку в залі засідання продовжив свій виступ на вулиці.

Активісти використовували звукопідсилюючу апаратуру, через що в залі суду було практично нічого не чути.

У зв'язку з цим адвокати Кернеса попросили суддю вжити заходів для забезпечення належних умов проведення засідання. Крім того, за словами адвокатів, їм неодноразово погрожували.

Прокурор Ганілов повідомив, що відправляв лист міністру внутрішніх справ Арсену Авакову з проханням про забезпечення нормальної роботи суду та охорони громадського порядку навколо будівлі, але заходів вжито не було.

Під час перерви в залі суду співробітник спецпідрозділу «Грифон» виявив і забрав у одного з активістів газовий балончик.

Тим часом в зал, де відбуваються судові засідання, заборонено проносити газові балончики, призначені для виведення людини з ладу, наприклад сльозогінний газ, балончик, здатний розпорошувати перець.

Нинішнє судове засідання тривало 6:00. Після чого суддя Київського районного суду міста Полтави Андрій Антонов оголосив перерву до 7 вересня.

Також читайте: